Heeft u in Afghanistan (ISAF) of Mali (MINUSMA) gediend? En wilt u uw ervaringen hierover delen? Meld u dan vrijwillig aan voor een onderzoek van de NLDA.

De Nederlandse Defensie Academie doet onderzoek naar zorgbehoeften van vrouwen en mannen die hebben gediend in Afghanistan (ISAF) en Mali (MINUSMA). Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van het welzijn en mogelijke zorgbehoeften voor, tijdens en na een uitzending. De NLDA gaat dit ook voor mannen en vrouwen vergelijken. Dit onderzoek leidt, waar nodig, tot aanbevelingen voor de praktijk. 

Om een beter beeld te krijgen van de ervaringen (incl. mogelijk stressvolle gebeurtenissen), hoe u hiermee omging, en de zorg- of welzijnsbehoeften worden in totaal zo’n 100 veteranen (50 mannen, 50 vrouwen, actief en post-actief) geïnterviewd. Er hebben zich al veel veteranen gemeld, maar de NLDA is nog wel op zoek naar postactieve vrouwelijke veteranen. Ook is er nog behoefte aan actieve en postactieve mannelijke veteranen die níet in een gevechtsfuncties zijn uitgezonden.

Opzet onderzoek

Een interview duurt ca. 1,5 uur en wordt op een rustige locatie naar uw keuze afgenomen waar u zich op uw gemak voelt. Het is niet noodzakelijk om op dit moment een zorgbehoefte te hebben. Deelname aan dit onderzoek is op basis van vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en anonimiteit.

Meld u aan

U kunt zich aanmelden voor dit onderzoek door een e-mail te sturen naar dr. Emiel Maliepaard e.maliepaard.01@mindef.nl. Heeft u vragen over het onderzoek of de afname van de interviews? Neem dan ook gerust contact met hem op.

 

(Foto: MCD)

Tags