De zorgverzekering van Zorgzaam werd de afgelopen jaren uitgevoerd door Univé Zorg. De stichting Zorgzaam heeft voor de uitvoering van haar zorgverzekering een aantal zorgverzekeraars gevraagd een aanbieding te doen. De coöperatie VGZ heeft ervoor gekozen om mee te doen met haar dochter VGZ Zorgverzekeraar NV en niet met Univé Zorg. Vanwege het goede aanbod van VGZ heeft Zorgzaam gekozen om de uitvoering van de zorgverzekering aan die partij te gunnen.

Doordat Univé en VGZ onderdeel zijn van hetzelfde concern zullen klanten geen verschil merken in de service, meldt Zorgzaam.

 

Wanneer gaat de wijziging in?

De Stichting Zorgzaam heeft per 1 januari 2022 een nieuw contract afgesloten met VGZ Zorgverzekeraar NV. Vanaf dat moment voert VGZ de Zorgzaam zorgverzekering uit.

 

Moet ik als klant iets doen?

U krijgt vanzelf een nieuwe polis van Zorgzaam. Deze ontvangt u uiterlijk 12 november zoals u van Zorgzaam gewend bent.


Wat gebeurt er met de collectiviteitskortingen voor andere verzekeringen bij Univé?

Als u bij Zorgzaam blijft verandert er niks in de andere collectiviteitskortingen. Deze blijven gelden voor alle Zorgzaam verzekerden.

 

Ik wil niet naar VGZ overgezet worden, is dat mogelijk?

Dat kan, zoals in de brief die u ontvangen heeft staat beschreven. U kunt schriftelijk bezwaar maken tegen de overdracht naar VGZ. U krijgt in dat geval een aanbod voor 2022 van Univé, maar dan zonder de collectieve voordelen van Zorgzaam. De collectieve verzekering via Zorgzaam is vanaf 2022 alleen mogelijk via VGZ.

 

Ik wil opzeggen, kan dat?

U kunt ook uw Zorgzaam zorgverzekering opzeggen. U dient dan zelf een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

 

Wanneer krijg ik mijn nieuwe premie en voorwaarden?

De premies en vergoedingen voor de zorgverzekering in 2022 worden 12 november 2021 bekend gemaakt. U krijgt daarvan automatisch bericht. Ook kunt u alle informatie vanaf 12 november op de Zorgzaam website teruglezen. Eind november ontvangt u automatisch per post de voorwaarden voor uw nieuwe Zorgzaam zorgverzekering.

Meer informatie: www.zorgzaamverzekerd.nl

Tags