• Download de VBM-app

POMS terug in Eygelshoven?

donderdag, 04 februari 2016 12:42
POMS terug in Eygelshoven?

Amerikaans legermaterieel komt terug naar Europa. Voor de opslag gaat de VS onder meer gebruik maken van de voormalige POMS-locatie in Eygelshoven. VBM-voorzitter Jean Debie lijkt dat besluit ‘prima voor de werkgelegenheid’.

Een van de eerste maatregelen die minister Hennis van Defensie in de Tweede Kamer kwam verdedigen was het besluit om niet met Duitsland te gaan samenwerken bij het reinigen van materieel (met name voertuigen) dat terugkomt van inzet bij missies.
Voor het kleine restant van het personeel op de locatie in Eygelshoven was dat een teleurstellende ervaring. Ooit werkten er 190 mensen, in 2012 waren er nog 25 over.
Als enige compensatie is er nu een gedeelte van het Financieel Administratie- en Beheerkantoor (FABK) in Eygelshoven gevestigd.
Het kabinet heeft onlangs besloten om in te stemmen met het verzoek van de Amerikaanse regering om materieel van een U.S. Armored Brigade Combat Team op te slaan op de voormalige Amerikaanse Prepositioned Organizational Materiel Storage (POMS) site in Eygelshoven. Zo laat minister Hennis de Tweede Kamer in een brief van 3 februari weten.
VBM-voorzitter Jean Debie is blij met dit besluit. “Prima voor de werkgelegenheid, ook al is nog niet duidelijk hoeveel functies beschikbaar komen voor Nederlandse werknemers”, zo reageert Debie desgevraagd voor omroep L1. “Voorwaarde is wel dat de VS dit keer goede en gezonde arbeidsomstandigheden garandeert.” Debie verwijst daarmee naar de vervuiling van de voormalige POMS-site met zware metalen, CARC en chroom-6 houdende stof.

Getagged onder POMSsites    poms    eygelshoven   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden