• Belastingservice VBM

Intrekken Natres-uren

vrijdag, 12 februari 2016 13:59
Intrekken Natres-uren

Nadat er in 2015 al zonder enig overleg is besloten de budgetten van de Natres te ‘plunderen’, is de vraag hoe het in 2016 is geregeld. Volgens de CLAS is er voldoende budget voor bijvoorbeeld de niveau 3-opleiding (peloton).

De bonden hebben hier kennis van genomen … maar eigenlijk geloven we niet dat er überhaupt duidelijkheid is. Het is gebleken dat de budgetten net zo makkelijk worden weggehaald ter compensatie van andere budgetten. De bonden vinden dat de CLAS met betrekking tot de planning van het budget en mogelijke uitputting de afspraken moet nakomen. Dit is tot nu toe niet het geval.

Getagged onder Natres    budget    opleidingen   

1 Reactie

  • Reactielink Gé Steinvoord maandag, 15 februari 2016 08:17 Geplaatst door Gé Steinvoord

    "Volgens het CLAS is er voldoende budget voor bijvoorbeeld de niveau 3-opleiding (peloton)." ... Nou echt niet. Voor 4 pelotons hebben wij 20.000 uur, inclusief bedrijfsvoering gekregen. 20.000 uren! Dat is niet eens genoeg om niveau 1-2 op peil te houden, laat staan te verbeteren. Werkelijk te zot voor woorden. Hiermee laat CLAS duidelijk weten de reservist absoluut niet serieus te nemen. Dit, in weerwil met de mooie woorden van de minister en de opbeurende brief van CLAS welke we eind vorig jaar hebben mogen ontvangen. Het O&T is beperkt tot 1 (één) opkomst PER MAAND! En dan nog moeten we maar kijken of we uitkomen voor de rest van het jaar.
    Het bovenstaande heeft inmiddels al geleid tot het opstappen van een aantal kaderleden, en het zal niet bij die paar blijven. CLAS laat zich wederom weer van zijn slechtste kant zien en personeelsbeleid als een ondergeschikte factor te beschouwen.
    Ook heeft het het er alle schijn van dat CLAS een sterfhuisconstructie heeft ingezet om op een politiek correcte manier van de NATRES af te komen.

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Stel een vraag

help

 

Trivizier

Trivizier 2019-10

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden