• Download de VBM-app

Fors meer bezwaren?

vrijdag, 22 april 2016 13:53
Fors meer bezwaren?

Eind april meldt het Algemeen Dagblad dat Defensie in 2015 in totaal 313.000 euro heeft betaald aan 171 van uw collega’s. Oorzaak: het ministerie was te laat met een reactie op juridische klachten. In 2014 ging het om 120.000 euro.

 

Het gaat om vergoedingen die je krijgt als je te lang moet wachten op een beslissing. Wie het niet eens is met een besluit, kan daar bezwaar tegen maken. Volgens de wet (Bestuursrecht) moet een overheidsorgaan dan binnen 6 weken reageren. Als dat niet lukt, kan het overheidsorgaan (in dit geval het ministerie van Defensie) 6 weken uitstel vragen. Regelmatig heeft Defensie zelfs aan 12 weken niet genoeg.

Defensiepersoneel dat een bezwaar heeft ingediend is de dupe. Het is zeer onaangenaam dat je zo lang op zo’n beslissing moet wachten. Vaak gaat het om verzoeken tot herziening van financiële vergoedingen, regelmatig ook om de vraag of je terecht als herplaatser bent aangewezen, enzovoorts.
Volgens een woordvoerder van Defensie hebben de reorganisaties alles te maken met de stijging van de kosten. Duizenden defensiemedewerkers, militairen en burger, kregen een andere functie of raakten hun werk kwijt. Daarom waren er meer bezwaarprocedures dan anders en duurde het daarom langer om besluiten te nemen.
Maar of dat de enige verklaring is?
Al in 2011 gaf de Nationale Ombudsman Defensie een veeg uit de pan. Als iemand een bezwaar indiende kreeg hij of zij in die tijd standaard een brief waarin Defensie de beslistermijn oprekte van 6 naar 12 weken.
De VBM was het daarmee niet eens. Met steun van een jurist beklaagde een VBM-lid zich bij de ombudsman. Die kon weinig begrip opbrengen voor de uitvluchten van de toenmalige minister.
De minister wist te vertellen dat de trage behandeling van klachten te maken had met de ‘positionering’ (?) van het DienstenCentrum Juridische Dienstverlening (JDV) en de ‘onbalans tussen werkvoorraad en inzetcapaciteit’. Uiteraard moeten die problemen opgelost worden, aldus de minister toen.
Overigens was het standaard vertragen van de reactietermijn op bezwaren in 2011 al vier jaar vast beleid.
Kortom: sinds 2007 is er niet veel verbeterd.
Dat er soms meer werk ligt bij een afdeling kan de VBM zich goed voorstellen. Dus je kunt er begrip voor hebben dat er in het ene jaar wat meer zaken langer blijven liggen dan in het andere jaar.
Maar in dit geval moet je gewoon concluderen dat er sinds 2007 te weinig mensen zijn om het werk te doen. De reden: gebrek aan geld. En dat is, zoals ook het AD terecht opmerkt, ook al jaren het geval bij Defensie in zijn geheel. Er zijn niet alleen te weinig mensen, maar er is ook te weinig inzetbaar materieel.

Klik HIER voor het AD-artikel van 22 april 2016.

Getagged onder DCJDV    bezwaartermijn    ingebrekestelling    AWB   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden