• Belastingservice VBM

Snel duidelijkheid voor wachtgelders met AOW-gat

vrijdag, 23 september 2016 14:55
Snel duidelijkheid voor wachtgelders met AOW-gat

Op 18 juli 2016 heeft de Centrale Raad van Beroep uitspraak gedaan in de AOW-gatzaken van de wachtgelders. De Raad heeft de minister, zoals algemeen bekend is, in het ongelijk gesteld en opgedragen een nieuw besluit te nemen. Dit zou binnen zes weken moeten gebeuren.

De minister heeft het nemen van een nieuw besluit één keer met eenzelfde periode van zes weken uitgesteld. Als onderbouwing gaf de minister aan:

“De Raad heeft mij opgedragen om met inachtneming van de uitspraak een nieuwe beslissing op bezwaar te nemen. Naar aanleiding van de uitspraak voer ik binnenkort overleg met de vakcentrales van overheidspersoneel over de gevolgen van de uitspraak voor de — met de vakcentrales afgesproken — voorziening AOW-gat. Aangezien ik de uitkomsten van dit overleg wil betrekken bij de nieuw te nemen beslissing op bezwaar, is het voor mij niet mogelijk om binnen zes weken na de uitspraak een nieuwe beslissing op bezwaar te nemen.”

De minister heeft ons inmiddels per brief laten weten dat Defensie, gehoord de opvattingen van de centrales, de conclusie trekt dat een “oplossingsrichting die gedragen wordt door de sociale partners” niet haalbaar is. Daaraan voegt de minister toe:
Dit betekent dat Defensie zelfstandig uitvoering zal geven aan de uitspraak van de CRvB.”
Wanneer dat gebeurt, vermeldt de brief niet, maar omdat de einddatum van de verdagingstermijn nadert zal dat naar verwachting niet al te lang meer duren.

Tot slot. De brief van de minister heeft alleen betrekking op de wachtgeldzaken. De duidelijkheid die de minister in die zaken gaat geven, ziet dus niet op de zaken die talloze UGM-ers hebben aangespannen. In die zaken is het wachten op een uitspraak van de rechtbank in Den Haag.

Getagged onder AOW    AOWgat    wachtgeld    centrale raad van beroep    rechtspraak   

1 Reactie

  • Reactielink Arnold zaterdag, 24 september 2016 08:59 Geplaatst door Arnold

    Wordt hier bedoeld duidelijkheid voor wachtgelders voor zover het burgermedewerkers betreft, of burgers en militairen?

    ANTWOORD VBM: De CRvB heeft alleen geoordeeld over burgermedewerkers met wachtgeld (op grond van de daaraan ten grondslag liggende regelgeving). Deze uitspraak is dus niet van toepassing op militairen met wachtgeld. Een dergelijke zaak is wel op 25 augustus jl. behandeld door de rechtbank Den Haag. We zijn nog in afwachting van die uitspraak.

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden