• Download de VBM-app

VBM gaat in hoger beroep tegen uitspraken rechter

donderdag, 03 november 2016 16:17
VBM gaat in hoger beroep tegen uitspraken rechter

De VBM gaat in hoger beroep tegen de uitspraken van de rechtbank in Den Haag (d.d. 6 oktober) over het AOW-gat voor militairen met een UGM-uitkering (leeftijdsontslag) of een uitkering op grond van de Militaire Wachtgeld Regeling. Er is hoger beroep aangetekend ondanks de voor betrokkenen gunstige uitspraak.

De VBM is en blijft van mening dat de uitkeringen moeten doorlopen tot aan de AOW-gerechtigde leeftijd. Het is en blijft leeftijdsdiscriminatie om de uitkeringen voor die leeftijd te stoppen. Er moet een einde komen aan die onwettige praktijk.
De VBM is daarnaast van mening dat de rechtbank een te beperkt kader heeft meegeven voor de nieuwe besluiten die de minister van Defensie moet nemen.

Overige zaken (militairen)
In de andere honderden beroepszaken die aanhangig zijn bij de rechtbank Den Haag zal de rechtbank individueel een uitspraak moeten doen. Het is echter nog niet bekend wanneer dat zal zijn. Het kan zijn dat de rechtbank voorstelt om deze zaken ‘zonder zitting’ af te doen omdat hij zich voldoende acht voorgelicht op basis van de zitting van 25 augustus 2016. Het kan ook zijn dat de beroepszaken worden aangehouden tot dat de hoogste bestuursrechter (Centrale Raad van Beroep) uitspraak heeft gedaan op het hoger beroep tegen de uitspraken van 6 oktober 2016. Zodra hierover meer bekend is, zal er een bericht op de website worden geplaatst. Als er ontwikkelingen zijn in individuele zaken, zal Hanneke Nummerdor-Buijs per e-mail contact opnemen.

Ook bezwaar tegen nieuw besluit Defensie (burgers)
Naar aanleiding van de uitspraken van de Centrale Raad van Beroep (hoogste ambtenarenrechter) van 18 juli jl. stelt Defensie voor om de compensatie te verhogen naar het netto-AOW-bedrag (per maand). Ook doet Defensie een voorstel om het inkomensverlies te compenseren als gevolg van het naar voren halen van het pensioen. Deze voorstellen gelden alleen voor de 20 gevallen waar de Raad een uitspraak over heeft gedaan. De hieronder vallende 11 leden van de VBM zijn hiertegen (weer) in beroep gegaan; ze gaan er immers nog steeds gigantisch op achteruit, terwijl ook de duur van het AOW-gat toeneemt (nu 9 maanden en dat loopt op naar 24 maanden en wellicht – in 2025 – zelfs naar 36 maanden).

Te hoge bedragen griffierecht in rekening gebracht?
Voor een groot aantal UGM’ers geldt dat bij de rechtbank een griffierecht van 168 euro is geheven in plaats van het verlaagde griffierecht van 46 euro. De Rechtbank in Den Haag is bezig met het terugstorten van deze bedragen. De stortingen zijn gekoppeld aan de naam en het dossiernummer van de UGM’er. Deze manier van terugbetalen vraagt ook veel uitzoekwerk van de VBM en daar zijn we druk mee bezig. Wij zullen deze terugbetalingen zo spoedig als mogelijk afhandelen.

Getagged onder AOWgat   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden