• Download de VBM-app

Politieke partijen: geef prioriteit aan veiligheid!

woensdag, 30 november 2016 08:42
Politieke partijen: geef prioriteit aan veiligheid!

De Coalitie voor Veiligheid, het samenwerkingsverband van vakbonden uit de veiligheidsketen waarbij ook de BBTV en VBM zijn aangesloten, heeft vandaag een open brief verstuurd aan de landelijke politieke partijen. De boodschap: geef prioriteit aan veiligheid, onder andere tijdens de komende verkiezingscampagne!

De veiligheidssector kampt met flinke tekorten. Daarover heeft de Coalitie voor Veiligheid sinds afgelopen voorjaar diverse keren de noodklok geluid. Positief nieuws is dat in de Miljoenennota 2017 extra geld is vrijgemaakt voor veiligheid. Daarmee kan worden begonnen met het repareren van een sector die jarenlang is gekort.
In de brief schrijven de bonden dat zij een structurele extra bijdrage voor de veiligheidssector missen. Deze is nodig om de resterende tekorten weg te werken, te kunnen inspelen op de toenemende nationale en internationale veiligheidsrisico’s en om de samenwerking te verbeteren.
Binnen alle veiligheidsonderdelen ervaren medewerkers dat de financiële tekorten hen belemmeren in het werk. Hoge werkdruk, verouderde middelen en bureaucratie zijn eerder regel dan uitzondering. Dat frustreert de medewerkers in toenemende mate en heeft ook directe gevolgen voor de veiligheid van burgers.
Daarom doet de Coalitie voor Veiligheid een dringend beroep op de politieke partijen om een speerpunt te maken van veiligheid en voorrang te geven aan veiligheid in hun verkiezingsprogramma’s. Samen met de politiek willen de bonden die zijn aangesloten bij de Coalitie zich sterk maken voor een veiliger Nederland.
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen blijven wij peilen wat er vanwege de financiële tekorten bij onze achterban op de werkplek nog steeds niet op orde is en waar het mis gaat of dreigt te gaan. En blijven wij met politiek Den Haag in gesprek over het belang van structurele investeringen in veiligheid!

Getagged onder veiligheid    coalitie voor veiligheid   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden