• Download de VBM-app

Tijdsplanning onderzoek Chroom-6

woensdag, 07 december 2016 12:41
Tijdsplanning onderzoek Chroom-6

Defensiemedewerkers die gewerkt hebben met chroom-6 kunnen in het voorjaar van 2017 de eerste onderzoeksresultaten verwachten van het RIVM. In de nieuwsbrief van december 2016 maakt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een grove tijdsplanning, wanneer deze beschikbaar komen.

Het RIVM maakt onderscheid tussen ‘algemene vragen’ en ‘Defensie-specifieke vragen’ over het werken in het verleden met deze stoffen bij Defensie. De algemene vragen zullen eerst beantwoord worden. Op dit moment wordt gewerkt aan de beantwoording van de vraag welke ziekten wetenschappelijk verband hebben met chroom-6. Daarvoor werkt het RIVM samen met experts van allerlei andere organisaties en de inhoudelijke klankbordgroep. Meer informatie hierover op pagina 25 van Trivizier 2016-12.


In het voorjaar van 2017 zullen de algemene vragen worden beantwoord over medische testen en onderzoek, bijvoorbeeld hoe chroom-6 in het lichaam aangetoond kan worden. In diezelfde periode worden de antwoorden op algemene juridische vragen gepubliceerd. Hierbij zal algemene informatie worden gegeven die (ex-)medewerkers nodig zouden kunnen hebben voor een juridisch traject.

De Defensie-specifieke vragen over wat er op het werk gebeurd is, worden daarna, eveneens in het voorjaar van 2017 beantwoord. Het gaat daarbij om hoe de medische zorg voor en bescherming van het POMS-personeel was. De antwoorden op vragen over de blootstelling van POMS-medewerkers aan chroom-6 en wat het extra risico op groepsniveau is voor hun gezondheid, komen naar verwachting na de zomer van 2017 beschikbaar.

Bekijk hier de nieuwsbrief van het RIVM.

Getagged onder chroom6    CARC    RIVM   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden