• Download de VBM-app

FSC Eygelshoven: minister moet alsnog dealen

vrijdag, 09 december 2016 10:20
FSC Eygelshoven: minister moet alsnog dealen

Door een amendement op de Defensiebegroting 2017 is minister Hennis gedwongen om volgend jaar alle alternatieven voor verhuizing van het Financieel Service Centrum (FSC) naar Utrecht te onderzoeken. PvdA en CDA leggen zich er niet bij neer dat de minister weigert een motie uit te voeren.

In die motie wijzen Raymond Knops en Sultan Günal-Gezer er op dat in 2006 bewust is gekozen voor Zuid-Limburg als vestigingsplaats voor het huidige FSC. Er zijn geen financiële voordelen te verwachten. De overgrote meerderheid van de medewerkers en de medezeggenschapsleden van FSC zijn tegen de verhuizing. In strijd met eerdere beloftes heeft het Kabinet Rutte 2 in totaal zeker 375 arbeidsplaatsen weggehaald uit Zuid-Limburg. Daarom vragen beide parlementariërs om een grondige heroverweging van het besluit. Ook willen zij dat de minister intussen geen onomkeerbare besluiten neemt.
De Tweede Kamer heeft op 22 november die motie in meerderheid aangenomen. Maar minister Hennis laat op 2 december weten dat ze de motie niet gaat uitvoeren.
Raymond Knops is boos, aldus een bericht op de website van omroep L1 en de Limburger. Daarom verzint hij met Sultan Günal-Gezer een list. Door een amendement (begrotingswijziging) dwingen zij de minister om alsnog invulling gegeven aan de motie. Zij lichten hun amendement als volgt toe: “Defensie wordt aldus in de gelegenheid gesteld om in overleg te treden met de medezeggenschapscommissie van het FSC en de regio om alternatieve locaties voor het FSC in de regio Zuid-Limburg te overwegen, alsmede de eerder toegezegde vormen van nieuwe samenwerking op de Smart Services Campus (in Heerlen) te concretiseren. De Tweede Kamer zal uiterlijk bij het verschijnen van de begroting Defensie 2018 worden geïnformeerd over de uitkomsten van de grondige heroverweging. Definitieve besluitvorming zal niet eerder plaatsvinden dan nadat de Kamer hierover met de regering van gedachten heeft gewisseld.”
Op 8 december heeft een meerderheid van de Tweede Kamer het amendement aangenomen.

Getagged onder FSC    Kromhoutkazerne   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden