• Download de VBM-app

Lijsttrekkers krijgen investeringsagenda van 12 bonden

dinsdag, 31 januari 2017 15:58
Lijsttrekkers krijgen investeringsagenda van 12 bonden

Om Nederland veilig te houden, moet er op 7 punten onmiddellijk worden geïnvesteerd. Dat is de boodschap die tientallen collega's van onder meer defensie, politie en justitie op 31 januari gaven aan de lijsttrekkers in Den Haag.

Zij spraken hierover met Geert Wilders (PVV), Emile Roemer (SP), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Gert-Jan Segers (Christenunie), Kees van de Staaij (SGP), Alexander Pechtold (D66), Jan Roos (VNL), Halbe Zijlstra (VVD), Attje Kuiken (PvdA) en Kathalijne Buitenweg (GroenLinks). De bijeenkomst werd georganiseerd door 12 bonden uit de veiligheidssector (waaronder de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM) die samen de Coalitie voor Veiligheid (CvV) vormen.

“In een wereld die ingrijpend verandert, zal een nieuw kabinet nieuwe investeringen moeten doen in het gehele veiligheidsapparaat”, zei Marc de Natris van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Daarom bood de Coalitie voor Veiligheid de aanwezige partijen een Investeringsagenda Veiligheid aan.

Investeringsagenda veiligheid

De agenda roept op tot directe actie op 7 punten:
- Investeer in uw veiligheidsvisie
- Repareer door bezuinigingen gevallen gaten
- Zorg dat criminelen niet aan het langste eind trekken
- Accepteer geen geweld tegen uw werknemers
- Neem verantwoordelijkheid in een onveilige wereld
- Profiteer van samenwerking
- Weet waar we het voor doen

Gerrit van de Kamp, voorzitter politievakbond ACP: “Een nieuw kabinet zal met een samenhangende visie én een forse verhoging van het budget voor veiligheid antwoord moeten geven op de nieuwe dreigingen.” En Marcel Smit, voorzitter van justitievakbond Juvox, benadrukt: “Voor 2017 is er voor veiligheid gelukkig al extra geld vrijgemaakt. Maar dat is niet genoeg. Er gaat nog steeds te veel mis binnen belangrijke onderdelen van de veiligheidsketen dat simpelweg met voldoende financiering verholpen – en beter nog – voorkomen kan worden.” VBM-voorzitter Jean Debie tot slot: “We roepen alle partijen op om fors te investeren in het veiligheidsapparaat. Stimuleer samenwerking van de diensten. Toon leiderschap als het gaat om het uitdragen van gezamenlijke waarden en normen. Alleen zo wordt Nederland veiliger.”

Startschot
De bonden benadrukten bij de lijsttrekkers dat deze investeringsagenda wat hen betreft slechts het startschot is voor verdere gesprekken. Na de verkiezingen willen zij bij de vorming van het nieuwe kabinet hun bijdrage leveren om een samenhangende veiligheidsvisie, betere samenwerking en meer investeringen van de grond te krijgen.

Na afloop gingen de politici, pers en veiligheidsprofessionals uitgebreid in gesprek over hoe de tekorten in de veiligheidssector worden ervaren en de noodzaak van directe investeringen, betere samenwerking en meer leiderschap.

Bekijk hier de Investeringsagenda Veiligheid

Getagged onder investeren    CvV    veiligheid   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden