Lintjes en eerbewijzen 2017

woensdag, 26 april 2017 13:41
Lintjes en eerbewijzen 2017

Ter gelegenheid van Koningsdag 2017 heeft een groot aantal Nederlanders een koninklijke onderscheiding ontvangen. Ook waren er onlangs uitreikingen van bijzondere eerbewijzen. Hier melden wij de onderscheidingen die leden van de VBM hebben ontvangen.

Het is mogelijk dat er meer leden zijn die een onderscheiding ontvingen. De redactie ontvangt graag melding daarvan (bij voorkeur via @: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Gedecoreerden leden van de VBM Ministerie van Defensie
AOO ODOPS J.M. Lemmen uit Den Helder is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.
AOO KL A.A. van Eldik (Natres) uit Weert is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.
LTZ2OC b.d. W.A. de Groot uit Anna Paulowna is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Ruytermedaille voor sergeant-majoor Martin Berentsen
Sergeant-majoor Martin Berentsen heeft op 21 maart een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij kreeg uit handen van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de ‘De Ruytermedaile, een (Koninklijke) blijk van waardering voor grote inzet en betrokkenheid bij de scheepvaart. Berentsen, opvarende van Zr. Ms. Urk, ontving de onderscheiding voor zijn werk aan boord van meerdere mijnenjagers. Inmiddels al 13 jaar lang ruimt hij onder andere als (assistent-)mijnenjachtofficier explosieven van de meest uiteenlopende soorten, in de Noordzee, de Oostzee en voor de kust van Libië.
De medailles werden opgespeld in het bijzijn van onder andere gezinsleden van de gedecoreerden, Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal-der-mariniers Rob Verkerk en marinemensen van de Mijnendienst.
Sinds de instelling van de De Ruytermedaille in 1907 zijn er 204 uitgereikt.

Bronzen legpenning voor Ewout Sijl
Brigade-generaal J.R. Swillens heeft op 20 maart 2017, namens het bestuur van het Carnegie Heldenfonds, de bronzen legpenning uitgereikt aan tweede luitenant Ewout Sijl (26). Tijdens zijn vakantie in de Turkije in de zomer van 2015 redde de jonge luitenant het leven van de Britse toerist Ian Reynard.
De medaille van het Carnegie Heldenfonds wordt uitgereikt aan hen, die met eigen levensgevaar anderen het leven hebben gered of daartoe een serieuze poging hebben gedaan.

Bij de foto van de gedecoreerden op het ministerie van Defensie: v.l.n.r.: M. Robers, E. den Hartog, KLTZ W.A. Kramer, KTZ R.W. Blom, minister Hennis-Plasschaert, adjudant J.M. Lemmen, luitenant-kolonel F.J. Kappen, adjudant A.A. van Eldik, adjudant J.H.A. Jaminon en T.J. van Leeuwen.
Getagged onder onderscheiding    koninklijke onderscheiding   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden