• Download de VBM-app

6 juli 2017: Bonden in gesprek met medezeggenschap

dinsdag, 20 juni 2017 11:14
6 juli 2017: Bonden in gesprek met medezeggenschap

De samenwerkende bonden gaan op 6 juli in gesprek met leden van de medezeggenschap bij Defensie. Wat betekent het afwijzen van het eindbod voor hen? De bonden willen dan ook graag met u in overleg gaan hoe wij elkaar de komende tijd kunnen ondersteunen en elkaar kunnen versterken. Immers, samen sterk voor betere arbeidsvoorwaarden die u en het overige defensiepersoneel verdienen.


Waar en Wanneer:
Waar: Evenementen gebouw op de Marine kazerne te Amsterdam, Kattenburgerstraat 7.
Wanneer: Donderdag 6 juli 2017
Ontvangst: vanaf 09.30 uur
Aanvang: 10.30 uur
Lunch: 12.30 uur

Waarom?
Wij merken dat er ook bij u grote druk wordt gelegd om de reorganisaties doorgang te laten vinden. Vaak is de oorzaak gelegen in het feit dat de reorganisaties ernstig stagneren omdat het overleg door de bonden is opgeschort. U doet prima uw werk maar kunt niet verder omdat de reorganisaties aan het eind van het reorganisatietraject niet door de bonden worden besproken. De reorganisatieplannen krijgen dus geen definitief vervolg en hiermee stopt het.

Wij merken dat de medezeggenschap onder druk wordt gezet door bijvoorbeeld via werkorganisaties (buiten de bonden om) toch tot ‘implementatie’ te komen van niet af geprocedeerde reorganisaties.

Als we tot betere arbeidsvoorwaarden willen komen is het uitermate belangrijk dat de gelederen gesloten blijven. Immers, het is het enige wat het defensiepersoneel tot haar beschikking heeft want staken mogen we niet. Beseffend dat de medezeggenschap haar eigen verantwoordelijk heeft, is het de bedoeling met elkaar te spreken over de huidige gang van zaken en dus de problemen waar u als medezeggenschapper tegen aan loopt.

Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is om met elkaar te overleggen hoe we in gezamenlijkheid de komende maanden gaan optrekken om te voorkomen dat Defensie de medezeggenschap en de bonden niet tegen elkaar uit speelt.

Bent u op die dag beschikbaar of weet u of andere collega’s vanuit de medezeggenschap (burger / militairen) die voor deze dag beschikbaar zijn voor deelname, laat dan van u horen en doe mee! Wij horen graag of u iemand weet en hoe wij eventueel mensen kunnen benaderen.

Voor deelname aan de bijeenkomst graag z.s.m. aanmelden (via deze link). Of klik op de menubutton ‘MC-bijeenkomst 6 juli’ op www.defensiepersoneelinactie.nl

Reiskosten kunnen bij uw eigen vakbond worden gedeclareerd.

Getagged onder CAO2017    actie   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

MClid-aanmelden

Advies-nodig

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden