Print deze pagina

VBM wil een MC voor militairen bij DSI

dinsdag, 16 oktober 2018 11:46
VBM wil een MC voor militairen bij DSI

De VBM heeft op 11 september bij de marinetop gepleit voor inrichting van een medezeggenschapscommissie (MC) voor het defensiepersoneel, geplaatst bij de Dienst Speciale Interventies (DSI). Bij de oprichting van de DSI is een Ondernemingsraad ingericht en volgens de toenmalige afspraak sluit het defensiepersoneel voor hierbij aan.


In de afgelopen jaren is door de herstructurering van de Nationale Politie de medezeggenschap bij DSI op afstand geraakt. De belangen van de militairen kunnen daarom niet naar behoren via de medezeggenschap behartigd worden.
Vandaar dat de VBM nadrukkelijk pleit voor een medezeggenschapscommissie die de belangen van het militair personeel binnen de DSI direct kan inbrengen in een overleg met een Hoofd van Diensteenheid (HDE) die van Defensie bevoegdheden krijgt.
De VBM pleit nadrukkelijk voor het laten optreden van de plaatsvervangend commandant DSI, dat is een militaire functie, als de HDE. Er moeten wel goede mandaat afspraken gemaakt worden want de medezeggenschapscommissie Defensiepersoneel DSI praat alleen over defensieaangelegenheden en niet over politieaangelegenheden.
De marine gaat nog reageren op dit voorstel.
Getagged onder medezeggenschap    mc    DSI   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord