• Belastingservice VBM
  • image

Beleggingsschema medezeggenschap KMar

vrijdag, 15 maart 2019 11:07
Beleggingsschema medezeggenschap KMar

De bonden en de KMar hebben al een aantal keren gesproken over het beleggingsschema Medezeggenschap. Binnen het LTC (Landelijk Tactisch Commando) is door de reorganisatie zo veel veranderd dat ook de medezeggenschap opnieuw ingericht moet worden.

 

De KMar heeft toegezegd om een beleggingsschema te maken. Daarbij is er keuze uit een aantal opties. De VBM heeft aangegeven dat de keuze van inrichting mede wordt bepaald door de bevoegdheden van de commandant.

Is het Hoofd DienstEenheid de C-LTC en hebben de commandanten binnen de brigades niet zo veel bevoegdheden, dan is het volgende scenario aan de orde:

 - Een medezeggenschapscommissie voor de gehele LTC (C-LTC als HDE) met daaronder de mogelijkheid voor het inrichten van werkgroepen op het niveau van de brigades binnen het LTC.

Blijkt dat de brigadecommandanten zodanige bevoegdheden hebben dat er gesproken kan worden van een HDE-bevoegdheid, dan is het volgende schema logischer:

 - Op brigade-niveau inrichten van MC’s met daarboven een gemeenschappelijke medezeggenschapscommissie (GMC) op het niveau van C-LTC.

De VBM is over het algemeen voorstander van het zo laag mogelijk in de organisatie beleggen van de medezeggenschap. In dit geval op brigadeniveau dus.

De KMar heeft aangegeven dat op dit moment nadrukkelijk wordt gekeken naar de brigadecommandant “in zijn kracht”. De KMar kijkt in hoeverre er sprake is van zodanige bevoegdheden dat de commandant kan worden gezien als HDE. Op dit moment is daar nog niet echt veel over te zeggen.

Voorlopig is er gekozen voor de optie:

 - Medezeggenschapscommissie voor de gehele LTC (C-LTC als HDE) met daaronder de mogelijkheid (voor de MC LTC) voor het inrichten van werkgroepen op het niveau van de Brigades binnen het LTC.

Op grond van de bespreking is er afgesproken dat de KMar een volledig (en voorlopig) beleggingsschema levert voor de gehele KMar.

- MC bij de OTCKMar;

- MC bij de Staf KMar;

- MC bij de LTC KMar met op brigade niveau de mogelijkheid van het inrichten van werkgroepen;

- DMC KMar bestaande uit leden van de drie MC’s binnen de KMar.

Is er meer duidelijkheid bij het LTC over de bevoegdheden van de brigadecommandanten (wel of geen HDE-bevoegdheden), dan zal er uiteindelijk een definitief beleggingsschema worden aangeboden.

Getagged onder beleggingsschema    KMar   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

MClid-aanmelden

Advies-nodig

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden