• image
  • Download de VBM-app

Beleggingsschema DMO wordt bijgesteld

vrijdag, 24 januari 2014 16:41
Beleggingsschema DMO wordt bijgesteld

Het Beleggingsschema Medezeggenschap DMO is niet in overeenstemming met het Besluit Medezeggenschap Defensie (BMD), zo heeft de VBM vastgesteld. De belegging vindt namelijk niet overal zo laag mogelijk in de organisatie plaats.

De bonden en Defensie hebben op dinsdag 21 januari gesproken over het beleggingsschema. De DMC (Defensieonderdeel MedezeggenschapsCommissie) heeft nadrukkelijk aangegeven dat het voorliggende beleggingsschema gebaseerd is op ervaringen die van 2005 tot heden zijn opgedaan. Daarnaast bestaat bij de DMC de angst dat er geen kandidaten komen voor de nieuwe MC’s.

De VBM heeft begrip voor de opvatting van de DMC. Maar voor de VBM is het uitgangspunt van het BMD van groter belang. Met betrekking tot de angst van de DMC dat er mogelijk onvoldoende kandidaten beschikbaar komen voor de vulling van de MC’s, hebben de bonden Defensie nadrukkelijk meegegeven dat er meer in de medezeggenschap moet worden geïnvesteerd. Zij zijn ook bereid dat te doen. Het argument dat er twijfel over de vulling bestaat (de P-kant) is geen goed argument om de medezeggenschap niet conform het BMD in te richten (de O-kant).

Na ampel beraad hebben alle bonden aangegeven zich niet in het voorliggende beleggingsschema te kunnen vinden en geadviseerd het schema terug te nemen en zodanig bij te stellen dat de uitgangspunten van het BMD, namelijk zo laag mogelijk in de organisatie, recht wordt gedaan.

Defensie heeft toegegeven dat het beleggingsschema niet helemaal conform het BMD is ingericht en derhalve besloten het beleggingsschema terug te nemen en één en ander conform de uitgangspunten BMD bij te stellen.

Getagged onder BMD    DMO    beleggingsschema   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

MClid-aanmelden

Advies-nodig

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden