• Belastingservice VBM
  • image

Evalueren via centrale medezeggenschap? Niet dus!

woensdag, 08 oktober 2014 12:32
Evalueren via centrale medezeggenschap? Niet dus!

CZSK reorganiseert en doet dat 'centraal' (per 8 juli 2013). 'Dus' komt er ook een 'centrale evaluatie', aldus CZSK. Donderdag 2 oktober 2014 bespreken CZSK en bonden het evaluatierapport. De VBM is geen voorstander van een centraal uitgevoerde reorganisatie. Ook niet van zo'n soort evaluatie dus.

De VBM heeft daarvoor de volgende redenen:
- De systematiek van centrale evaluatie doet geweld aan de uitgangspunten van het Besluit Medezeggenschap Defensie (medezeggenschap zo 'laag' mogelijk in de organisatie);
- Op het onderdeel moeten de medezeggenschapscommissie en het hoofd diensteenheid de evaluatie bespreken. Op dat niveau verbinden zij hieraan gevolgen.
- Punten bij de evaluatie die vanuit de 'haarvaten' van de organisatie naar boven komen, neemt men nu in de centrale evaluatie niet meer mee (onder andere omdat formatie-ruimte ontbreekt, lees: er is geldgebrek);
- De afspraak is dat CZSK evaluatiepunten die vanuit de onderliggende medezeggenschap naar boven komen, ook meeneemt in het evaluatierapport. Dat is nu niet overal gebeurd;
- Er zijn veel klachten over werkdruk maar dit kan CZSK vanwege tijdgebrek niet in zijn geheel meenemen in de evaluatie. Daarom schuift CZSK dit door naar 2015. Dit betekent volgens de VBM: geen reorganisaties op dit punt tot het resultaat van deze onderzoeken bekend is.

CZSK erkent in het evaluatierapport dat de werkdruk bij met name de Directie Materiële Instandhouding (DMI) en bij de Opleidingen Koninklijke Marine (OKM) hoog is als gevolg van personele onderbezetting.
De VBM heeft opnieuw laten weten dat ook CZSK gevolg moet geven aan het Besluit Medezeggenschap Defensie. Wat de VBM betreft betekent dit: decentraal evalueren.
Dat stelt de medezeggenschap en het Hoofd van Diensteenheid (HDE) in staat om een plan van aanpak te maken waarmee je snel de gewenste bijstellingen van de reorganisatie kunt realiseren.

Vanuit de organisatie ontvangt de VBM signalen dat er te weinig gehoor is voor de adviezen van onderliggende medezeggenschapscommissies. De VBM roept deze commissies op om zich te melden bij CZSK en de DMC CZSK. Dat biedt de mogelijkheid om alsnog gehoor te vinden voor de ingebrachte adviezen.

Getagged onder CZSK    reorganisatie    evaluatie    BMD   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Verkiezingen Medezeggenschap

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

MClid-aanmelden

Advies-nodig

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden