• image

Nieuws

Sjoerd Hilckmann MCD

Hoe staat de marine er voor?

vrijdag, 23 juni 2017 11:00

Tot en met zondag vinden in Den Helder de Marinedagen plaats. Reden voor Radio 4 om een item te maken over de huidige toestand van de marine. Voorzitter Jean Debie gaat tijdens deze uitzending onder andere in op het gebrek aan reservedelen, waardoor commandanten de afweging moeten maken of het nog verantwoord is om uit te varen. Ook wordt kort gesproken over de acties van de vakbonden.

Steunt u ons? Teken de petitie!

Steunt u ons? Teken de petitie!

donderdag, 22 juni 2017 11:32

Namens het defensiepersoneel én hun thuisfront zijn de gezamenlijke vakbonden op 22 juni een petitie gestart. Ook op die manier willen we druk zetten op de minister en de politiek. Als de petitie bij de overheid is ingediend, hebben de indieners recht op een antwoord.

Vernietigend, zorgelijk en zorgwekkend

Vernietigend, zorgelijk en zorgwekkend

woensdag, 21 juni 2017 14:00

De bevindingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid in het rapport “Veilig oefenen, lessen uit schietongeval Ossendrecht” zijn vernietigend! Deze bevindingen naar de toedracht van het dodelijke schietongeval in Ossendrecht op 22 maart 2016 sterken de VBM in de overtuiging dat de controle op en borging van de veiligheidscultuur binnen de krijgsmacht beter geregeld moeten worden.

Aanvragen uitbetaling cafetariamodel

Aanvragen uitbetaling cafetariamodel

dinsdag, 20 juni 2017 16:16

Onlangs heeft het ministerie van Defensie de cafetariaregeling of het 'cafetariamodel' aangepast. Met de cafetariaregeling kun je kiezen voor minder eindejaarsuitkering en een hogere vergoeding voor woon-werkverkeer. Er is nu een permanente regeling en de aanvraagprocedure is daaraan aangepast. 

Versterk de veiligheidsketen

Versterk de veiligheidsketen

dinsdag, 20 juni 2017 11:25

De Coalitie voor Veiligheid heeft vrijdag 16 juni in een brief aan informateur Tjeenk Willink gepleit voor vernieuwing, samenwerking en investeringen in de veiligheidsketen. Terrorisme, de sterker wordende georganiseerde misdaad, cybercriminaliteit en immigratieproblemen zetten de veiligheid in Nederland verder onder druk. Maatregelen en investeringen in de veiligheidssector zijn absolute noodzaak, meldt de Coalitie voor Veiligheid.

Militaire gezondheidszorg zelf patiënt

Militaire gezondheidszorg zelf patiënt

donderdag, 08 juni 2017 09:51

Te weinig vermogen om beleid te maken en uit te voeren, te weinig personeel in de eerste lijn, ook onder artsen en tandartsen, te lange wachttijden, slecht onderhoud en tekortkomingen in de gebouwen, gevaar voor de voedselveiligheid ...

VBM-leden massaal tegen Eindbod Defensie

Een overweldigende meerderheid van de VBM-leden is tégen het eindbod van Defensie. Dat is de conclusie uit de Ledenraadpleging die de VBM tussen 4 en 18 mei gehouden heeft. Maar liefst 84,58% stemde tegen het eindbod; 10,66% is voor en 4,76% onthield zich van stemming.

Bonden bieden petitie aan bij Kamercommissie voor Defensie

Op dinsdag 9 mei hebben de gezamenlijke defensiebonden een petitie aangeboden aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Defensie, J.H. ten Broeke. Ook de commissieleden waren in groten getale aanwezig. De bonden vragen hiermee aandacht voor de alarmerende situatie waarin het defensiepersoneel haar taak binnen de krijgsmacht moet verrichten én voor het mislukken van de cao-onderhandelingen.

Geef uw mening over het eindbod Defensie

Geef uw mening over het eindbod Defensie

woensdag, 26 april 2017 13:46

De onderhandelingen over een nieuw pakket arbeidsvoorwaarden voor het defensiepersoneel zijn vorige week definitief spaak gelopen. Defensie heeft daarna een eindbod uitgebracht. De VBM en de andere defensiebonden hebben aangegeven hun achterban over dit eindbod te raadplegen. Dat doen zij elk op hun eigen wijze. Conform de spelregels die elke bond daarvoor intern heeft afgesproken.

Eindbod onacceptabel

Eindbod onacceptabel

vrijdag, 21 april 2017 12:00

Eerder deze week hebben wij u laten weten dat vandaag, vrijdag 21 april, het eindbod van Defensie openbaar gemaakt zou worden. Als gezamenlijke defensiebonden hebben we toen aangegeven dat we een toelichting op dit eindbod zouden geven.

Pagina 1 van 33

VBM op Twitter

Agenda

Stel een vraag

help

 

Trivizier

coverTJ06

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden