• Belastingservice VBM
  • Loyalis Inkomensverzekeringen
  • image

Nieuws

Verrassingsactie bonden in Bodegraven

Verrassingsactie bonden in Bodegraven

vrijdag, 17 maart 2017 16:08

Op woensdag 8 maart hebben AFMP en VBM opnieuw een ‘picketline’ actie gehouden. Dit keer ging een tiental vakbondsleden de confrontatie aan met minister Hennis ‘herself’. Hennis ging in discussie en kondigde een voortzetting van het overleg aan. Met deze ‘picket’ acties vragen VBM en AFMP extra aandacht voor het vastgelopen cao-overleg bij Defensie.

Bonden: ‘Veiligheid goed regelen kost 4,5 miljard extra

Terrorisme, cybercriminaliteit, (zware) ondermijning en immigratieproblemen zetten de veiligheid onder druk. Om deze en andere veiligheidsdreigingen het hoofd te kunnen bieden moet het toekomstige kabinet verregaand vernieuwen, inzetten op samenwerking en fors investeren in veiligheid. Een investering van 4,5 miljard is nodig voor nieuwe middelen, nieuwe samenwerkingsverbanden en fors meer getraind personeel.

Actie vakbonden bij lijsttrekkersdebat

Actie vakbonden bij lijsttrekkersdebat

maandag, 06 maart 2017 12:41

De VBM en AFMP hebben zondagavond 5 maart een opvallende actie gevoerd tijdens het lijsttrekkersdebat in Carré (Amsterdam). Bezoekers van het debat kregen bij de ingang te maken met demonstrerende militairen en burgers van alle krijgsmachtdelen.

Beperkte VVHO voor militairen EFP en BAP Litouwen

Deze maand (maart 2017) gaat een Nederlandse compagnie deelnemen aan de Enhanced Forward Presence (EFP) van NATO grondtroepen in Litouwen. Tot de laatste dag van februari was onduidelijk op welke (extra) vergoeding ze konden rekenen. Het werd de VVHO-toelage.

Rode kaart voor minister Hennis

Rode kaart voor minister Hennis

dinsdag, 21 februari 2017 11:30

Militairen lopen op hun tandvlees en het vertrouwen in Defensie als werkgever is ontzettend laag. Uit eerdere onderzoeken was al duidelijk dat het vertrouwen van het defensiepersoneel in de politieke top van het ministerie zeer klein is.

VBM wil onderzoek Rekenkamer naar verhuizing DMO

Het verplaatsen van het Haagse deel van de Defensie Materieel Organisatie (DMO) naar Utrecht, is alleen mogelijk als het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) daar vertrekt. De Kromhoutkazerne is dus te klein om DMO te huisvesten. Dat weet Defensie al sinds 2014.

Lijsttrekkers krijgen investeringsagenda van 12 bonden

Om Nederland veilig te houden, moet er op 7 punten onmiddellijk worden geïnvesteerd. Dat is de boodschap die tientallen collega's van onder meer defensie, politie en justitie op 31 januari gaven aan de lijsttrekkers in Den Haag.

Mailbericht secretaris-generaal ongepast

Mailbericht secretaris-generaal ongepast

maandag, 30 januari 2017 14:19

Het mailbericht dat secretaris-generaal Geerts op 27 januari aan al zijn “collega’s” op het ministerie van Defensie heeft gestuurd, noemen de samenwerkende bonden ‘ongepast’. Ook vinden zij het vreemd dat een secretaris-generaal, die niet betrokken is bij het overleg, namens de minister spreekt. Dat hebben de bonden op 30 januari aan minister Hennis laten weten.

Hogere pensioenpremies, lager netto-salaris ...

In 2017 krijgen werknemers bij de overheid te maken met hogere pensioenpremies. Hieronder een verkort overzicht van de gevolgen voor militairen en burgerambtenaren bij Defensie. Vooral de verhoging van de pensioenpremie bij militairen is fors.

Minusma: goede VN-commandostructuur nodig

Minusma: goede VN-commandostructuur nodig

maandag, 19 december 2016 11:45

Voorzitter Jean Debie van de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM pleit voor een stroomlijning en formalisering van de besluitvorming binnen de VN-missie in Mali (Minusma). Dat is met name noodzakelijk bij de inzet van gevechts- en transporthelikopters.

Pagina 1 van 32

VBM op Twitter

Agenda

Stel een vraag

help

 

Trivizier

Triv032017cover

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden