• Loyalis Inkomensverzekeringen
  • image

Nieuws

Geef uw mening over het eindbod Defensie

Geef uw mening over het eindbod Defensie

woensdag, 26 april 2017 13:46

De onderhandelingen over een nieuw pakket arbeidsvoorwaarden voor het defensiepersoneel zijn vorige week definitief spaak gelopen. Defensie heeft daarna een eindbod uitgebracht. De VBM en de andere defensiebonden hebben aangegeven hun achterban over dit eindbod te raadplegen. Dat doen zij elk op hun eigen wijze. Conform de spelregels die elke bond daarvoor intern heeft afgesproken.

AOW-gat burgers: verbeterde compensatieregeling is OK

Op 26 april 2017 heeft de Centrale Raad van Beroep uitspraak gedaan in een aantal zaken van burgerambtenaren van Defensie met een wachtgelduitkering op grond van het Sociaal Beleidskader 2004 die worden geconfronteerd met een AOW-gat.

Eindbod onacceptabel

Eindbod onacceptabel

vrijdag, 21 april 2017 12:00

Eerder deze week hebben wij u laten weten dat vandaag, vrijdag 21 april, het eindbod van Defensie openbaar gemaakt zou worden. Als gezamenlijke defensiebonden hebben we toen aangegeven dat we een toelichting op dit eindbod zouden geven.

Veiligheidssector moet moderner

Veiligheidssector moet moderner

dinsdag, 11 april 2017 12:00

De veiligheid in Nederland is ernstig gedateerd. Daarvoor waarschuwt de Coalitie voor Veiligheid informateur Edith Schippers en de beoogde coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Voorzitter vanGezamenlijke Officieren Vereniging  (GOV/MHB)  Ruud Vermeulen: “Terroristen en misdaadorganisaties verbeteren hun methodes en passen zich aan, terwijl veiligheidsdiensten blijven hangen in de 20e eeuw. Met die groeiende achterstand, nemen we onverantwoorde risico’s.”

Oproep aan Schippers: maak van Defensie topprioriteit

De politiek gaat op een onverantwoordelijke manier om met de landmacht, de marine en de luchtmacht. Er zijn te weinig schepen, vliegtuigen en kanonnen en wat er is, is vaak verouderd of kapot.Luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif, oud NAVO-chef Jaap de Hoop Scheffer en oud- squadroncommandant van de Marine Luchtvaartdienst John van Buren hielden woensdag in Nieuwsuur een dwingend pleidooi. Zij vinden dat Defensie, door de toenemende spanningen in de wereld, een topprioriteit moet zijn bij de formatie.

VBM Info-bijeenkomst Chroom-6 na rapportage RIVM

De VBM gaat een informatiebijeenkomst houden over het RIVM-onderzoek naar ziekten die men kan oplopen door het werken met chroom-6 houdende stoffen. Sindsdien hebben leden de VBM benaderd met vele vragen.

Wangedrag schaadt vertrouwen

Wangedrag schaadt vertrouwen

woensdag, 29 maart 2017 16:10

VBM-voorzitter Jean Debie kan zich goed voorstellen dat mariniers zich storen aan wangedrag van collega’s. Het is volgens hem van groot belang om elkaar in de krijgsmacht te blijven aanspreken op gedrag dat niet door de beugel kan. Debie zegt dit in een gesprek met Radio 1 op 28 maart.

Chroom-6: nader onderzoek door RIVM

Chroom-6: nader onderzoek door RIVM

maandag, 27 maart 2017 11:17

Het RIVM heeft een nieuwe ‘zoekslag’ gemaakt in de wetenschappelijke literatuur en komt tot de conclusie dat chroom-6 minder ziekten kan veroorzaken dan tot nu toe aangenomen werd. Chroom-6 is bij Defensie veel gebruikt in verf.

Verrassingsactie bonden in Bodegraven

Verrassingsactie bonden in Bodegraven

vrijdag, 17 maart 2017 16:08

Op woensdag 8 maart hebben AFMP en VBM opnieuw een ‘picketline’ actie gehouden. Dit keer ging een tiental vakbondsleden de confrontatie aan met minister Hennis ‘herself’. Hennis ging in discussie en kondigde een voortzetting van het overleg aan. Met deze ‘picket’ acties vragen VBM en AFMP extra aandacht voor het vastgelopen cao-overleg bij Defensie.

Bonden: ‘Veiligheid goed regelen kost 4,5 miljard extra

Terrorisme, cybercriminaliteit, (zware) ondermijning en immigratieproblemen zetten de veiligheid onder druk. Om deze en andere veiligheidsdreigingen het hoofd te kunnen bieden moet het toekomstige kabinet verregaand vernieuwen, inzetten op samenwerking en fors investeren in veiligheid. Een investering van 4,5 miljard is nodig voor nieuwe middelen, nieuwe samenwerkingsverbanden en fors meer getraind personeel.

Pagina 1 van 33

VBM op Twitter

Agenda

Stel een vraag

help

 

Trivizier

covertriv052017

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden