• Belastingservice VBM

VBM: sourcing Marinierskazerne Zeeland aanhouden!

donderdag, 07 mei 2015 14:36
VBM: sourcing Marinierskazerne Zeeland aanhouden!

'Vlissingen is een feit, get used to it'. Met deze tekst opent Defensie de voorlichting sessies. Maar Defensie moet de locale medezeggenschap nog inschakelen. De VBM vraagt om aanhouding van het traject.


Als alles volgens plan verloopt zal de aanbesteding van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen dit najaar (2015) beginnen. De verwezenlijking van de kazerne wordt voor een aanzienlijk deel privaat gefinancierd waarbij Defensie een aantal ondersteunende functies in eigen hand zal houden
. Het betreft hier een sourcingstraject waarover de Centrale Medezeggenschaps Commissie (CMC) in februari 2014 een positief advies heeft afgegeven. Defensie is geadviseerd zo spoedig mogelijk formeel overleg te voeren met een Tijdelijke Reorganisatie Medezeggenschapscommissie (TRMC) en een Locatie Medezeggenschaps Commissie (LMC).
De VBM ontvangt de laatste maanden steeds meer signalen van leden op de Van Braam Houckgeestkazerne waaruit blijkt dat de bemanning zich grote zorgen maakt over de personele gevolgen van de verhuizing. Ook is formele inspraak in de bouwplannen met betrekking tot woon en leefklimaat tot op de dag van vandaag nog niet geregeld.
De VBM heeft Defensie op 16 april per brief gewezen op regelgeving en in de optiek van de VBM dient het sourcingstraject PPC Marinierskazerne Zeeland per direct aangehouden te worden totdat de formele instelling van de medezeggenschap is gerealiseerd en er een formeel beleidsvoornemen op tafel ligt.
Op 17 april heeft de VBM het CZSK in de werkgroep IO REO CZSK geïnformeerd over dit standpunt en omdat CZSK hoofdgebruiker is van de te bouwen kazerne in Vlissingen is CZSK zeer indringend geadviseerd zo spoedig mogelijk een LMC in te richten zodat de medezeggenschap ook formeel bij de totstandkoming van de plannen woon en leefklimaat wordt betrokken. CZSK heeft kennis genomen van de mededeling en zal zich beraden.
Getagged onder Marinekazerne Vlissingen    medezeggenschap    PPC    sourcing   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden