Grote fysieke belasting bij onderhoud onderzeeboten

maandag, 11 april 2016 11:05
Grote fysieke belasting bij onderhoud onderzeeboten

In de Trivizier van maart 2016 heeft de VBM gepubliceerd dat volgens CZSK de werklast van onderhoudspersoneel dat werkt in en aan onderzeeboten wel meevalt. Die opstelling van CZSK heeft voor veel verontwaardiging gezorgd onder het onderhoudspersoneel.

De zaak speelt als sinds 2012 en de VBM blijft – tot grote irritatie van CZSK – dit onderwerp voortdurend onder de aandacht houden.

Volgens de VBM staat nog altijd vast dat dit onderhoudspersoneel structureel te veel overuren maakt. En inderdaad: men krijgt de hoogste toelage bezwarende omstandigheden, maar die geldt voor maximaal 360 uren per jaar. “Wat moeten we doen als we over die 360 uren gaan? Stoppen?”, zo luidt de vraag van dit personeel. De VBM vindt dit een terechte vraag.
Er blijkt inderdaad weinig ziekteverzuim te zijn, zoals CZSK stelt. Dus die claim klopt. Maar dat komt omdat meer dan de helft van het personeel dat werkt aan het meerjarig onderhoud van de onderzeeboten, is ingehuurd. Ook de gemiddeld lage leeftijd van het burger-onderhoudspersoneel speelt een gunstige rol hierbij.
De VBM blijft werk maken van deze kwestie! Daarom is dit punt op 1 april 2016 opnieuw besproken met CZSK, zeer tegen hun zin. CZSK ziet zich nu, mede onderdruk van de andere bonden, genoodzaakt om nog eens in overleg treden met de Directie Materiële Instandhouding (DMI). Hoe CZSK wil omgaan met een vergoeding boven de gemaakte 360 uur, is nog niet duidelijk. Wellicht toch maar kijken naar een andere vorm van vergoeding?
De VBM is van mening dat, als het werk gedaan moet worden, je er geen maximale uren norm aan mag verbinden. Al eerder heeft de VBM voorgesteld om de zwaarte van de werkzaamheden in de functiewaardering te verrekenen.
Zoals gezegd, een oplossing is er nog niet. Wordt vervolgd ...

Getagged onder Onderzeedienst    fysieke belasting    onderhoud    burgerpersoneel   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden