• Informatiepunt Chroom-6
  • Download de VBM-app

Grote actiebereidheid!

vrijdag, 04 augustus 2017 15:18
Grote actiebereidheid!

Na de kleinschalige en vriendelijk acties, zoals de oproep om de petitie te ondertekenen en de spandoek-actie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, bijten marechaussees het spits af met hardere acties. De actiebereidheid is groot! Sinds donderdag 3 augustus schrijven marechaussees geen bonnen meer uit voor lichte overtredingen. Zij stoppen met het handhaven van de Wet Mulder. Op 4 augustus hebben marechaussees op de vliegvelden Eindhoven en Rotterdam The Hague stiptheidsacties gehouden bij de paspoortcontrole.Geen bonnen
In plaats van bekeuringen kunnen marechaussees ‘waarschuwingsbonnen’ uitdelen, zoals op de foto te zien is. Een fout geparkeerde auto van Omroep West krijgt op Rotterdam The Hague een alternatieve bon die duidelijk maakt dat de minister al moeilijk genoeg doet omdat het defensiepersoneel al 4 jaar geen cao heeft. Daarom zal de marechaussee niet moeilijk doen. De minister maakt het al moeilijk genoeg voor het personeel om het werk te doen.
Deze actie geldt voor onbepaalde tijd en zal pas stoppen wanneer minister Hennis met een fatsoenlijk cao-bod komt.

Strikte paspoort controle
Op 4 augustus hebben marechaussees op de vliegvelden Eindhoven en Rotterdam The Hague de paspoorten van reizigers van en naar niet-Schengenlanden volgens alle voorschriften gecontroleerd. De actie heeft vooralsnog niet geleid tot extra lange wachtrijen. Dat is ook niet de bedoeling, zo stellen de bonden.
De actie is een krachtig signaal aan minister Hennis. De onvrede is groot onder burgers en militairen bij Defensie. Die onvrede is het gevolg van een optelsom aan klachten. Te weinig materieel, te weinig personeel , een te grote werkdruk en het uitblijven van een goede cao zorgen er voor dat de maat vol is.
De actiebereidheid onder het personeel is groot, zo blijkt op 4 augustus op de vliegvelden waar marechaussees stipt werken. De bonden zullen de stiptheidsacties de komende weken herhalen. De frequentie en de intensiteit gaan dan omhoog. Ook gaan de bonden de actie uitbreiden naar Schiphol. Pas als minister Hennis met een aanvaardbaar cao-bod komt zullen de acties stoppen. Dat geldt ook voor andere soorten acties die we nog in petto hebben, aldus de bonden.
Getagged onder actie    CAO2017   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden