• Belastingservice VBM

Defensienota 2018: Positieve ontwikkeling

maandag, 26 maart 2018 14:30
Defensienota 2018: Positieve ontwikkeling

Vandaag is de Defensienota 2018 gepresenteerd. Minister van Defensie Bijleveld-Schouten en staatssecretaris Visser kiezen als startpunt voor deze Defensienota, het versterken van het vertrouwen van militairen en burgermedewerkers in de organisatie, maar ook voor het inzetten op vertrouwen van de samenleving in Defensie.

Uit de onderzoeken die de vakbonden de afgelopen jaren onder de militairen en burgermedewerkers hebben gehouden, bleek dat het vertrouwen in de top van de defensieorganisatie zeer gering was. Het is goed om te horen dat beide bewindspersonen dit met prioriteit oppakken. De mensen in de organisatie vinden dit heel belangrijk.


Een eerste concrete stap in deze richting is dat de bewindspersonen het AOW-gat niet voor 90% willen compenseren, maar 100% compensatie zullen uitkeren. De VBM heeft de afgelopen jaren, samen met andere vakbonden en samen met duizenden actieve en postactieve militairen, hiervoor gestreden. De VBM is dan ook blij met deze maatregel.

De minister en de staatssecretaris willen transparant en betrouwbaar zijn in wat zij willen doen en in wat zij willen bereiken. Zij willen dat Defensie een aantrekkelijke en betrouwbare werkgever is.

In de komende periode, tijdens de binnenkort startende arbeidsvoorwaardenonderhandelingen, kunnen zij laten zien hoeveel waarde zij hechten aan goed werkgeverschap, zo reageert de VBM.

Volgens de minister krijgen militairen en burgermedewerkers meer loopbaanmogelijkheden, inclusief opleidingen en toekomstperspectief. Verder wil de minister het toelagesysteem verbeteren en vereenvoudigen. Volgens de minister betekent dit dat de toelagen omhoog gaan.

Verder wil de minister het flexibel personeels systeem (FPS) zo snel als mogelijk aanpassen. Dit is ook een wens van veel leden van de VBM. Dit is ook afgesproken in het onlangs gesloten arbeidsvoorwaardenakkoord. Daarnaast geeft de minister invulling aan de wens van velen, om het draadloos internet en de legering op de kazernes te verbeteren.

Ook investeert de minister om te komen tot een zo’n veilig mogelijke werkomgeving. De VBM pleit hier al enige jaren voor.

Dit de eerste defensienota sinds járen de uitgaat van de mensen in de organisatie. Dat is de verdienste van deze minister en staatssecretaris. Dit is een positieve ontwikkeling. Uit de uitvoering van deze defensienota zal blijken of beide bewindspersonen in staat zullen zijn om het vertrouwen van de militair en burgermedewerker in de defensieorganisatie terug te winnen.

Getagged onder defensienota 2018    AOWgat    FPS    toelage   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden