• Belastingservice VBM

Marine gaat legering Erfprins vervangen

vrijdag, 06 april 2018 12:02
Marine gaat legering Erfprins vervangen

De Koninklijke marine gaat de legering op Marine Kazerne Erfprins vervangen. De gebouwen Eendracht en Johan Maurits van Nassau zijn afgekeurd, ze voldoen niet aan de eisen van brandveiligheid.

Beide gebouwen gaan daarom in ieder geval uiterlijk 1 januari 2019 dicht. Vice-admiraal Rob Kramer, commandant CZSK, laat de bonden weten dat CZSK zal zorgen voor vervanging van de legering. Dat moet uiterlijk er uiterlijk 1 december 2018 zijn. Zo niet, dan moet CZSK stoppen met het geven van opleidingen op Erfprins.

Op het voormalige Luitenant-Kolonel Maaskamp komen er 264 bedden. Die zijn in eerste plaats bestemd voor de leerlingen Veiligheid en Vakmanschap (VeVa). Ook gaat die legering dienen als ‘piekopvang’. De vice-admiraal verduidelijkt in zijn bericht niet wat de ‘piekbelasting’ veroorzaakt en of dat betekent dat ook de leerlingen van de drie opleidingen (Koninklijke Marine Technische Opleidingen KMTO, de School voor Maritieme Vorming EMMV en Bedrijfsvoering Onderwijs SMVBO) in dat geval aangewezen zullen zijn op het Maaskamp. De vice-admiraal merkt wel op dat ‘aanpassing van het sanitair’ in de voormalige kazerne noodzakelijk is, net als ‘correctief onderhoud’.

Voor de legering van de leerlingen van de opleidingen KMTO, EMMV en SMVBO en voor de vaste staf op de kazerne Erfprins komt er op die kazerne een noodvoorziening (containers) met 400 bedden.

Uit het bericht van de vice-admiraal valt niet op te maken wat er precies gaat gebeuren met gebouw Eendracht. Duidelijk is wel dat de marine in januari 2019 een begin wil (laten) maken met de renovatie van gebouw Nassau.

Die renovatie is op zijn vroegst in de tweede helft van 2020 voltooid, maar ergens in 2021 lijkt een meer realistische verwachting. Het gerenoveerde gebouw beschikt dan over 460 bedden. Dat zal volgens vice-admiraal Kramer niet genoeg zijn om aan de te verwachte behoefte aan legering te voldoen. Daarvoor is nieuwbouw noodzakelijk.

Naschrift: op 7 mei 2018 is gecorrigeerd in dit artikel. De benaming 'Luitent-Kolonel Maaskampkazerne' is onjuist. Het gaat om het Luitenant-Kolonel Maaskamp.

Getagged onder legering    brandveiligheid   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden