• Belastingservice VBM

Marinierskazerne: VBM wil herijking verhuisbesluit

woensdag, 11 april 2018 10:30
Marinierskazerne: VBM wil herijking verhuisbesluit

In BNR De Ochtendspits van 11 april 2018 roept voorzitter Jean Debie de minister van Defensie op om ‘een goede herijking’ te doen van het besluit om de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn te sluiten en de marinierskazerne te verhuizen naar Vlissingen.


Volgens Debie is de leegloop bij het Korps Mariniers een genoeg ernstig probleem daarvoor. Die leegloop is volgens Debie een bedreiging voor het voortbestaan van het Korps.
In een interview voor BNR Nieuwsradio gaat Debie dieper in op de bezwaren die mariniers hebben tegen de verhuizing naar Vlissingen.
Het gaat enerzijds om de wens het gezinsleven niet nog meer te belasten dan nu al het geval is. Mariniers zijn vaak en langdurig van huis. Verhuizen naar een totaal andere regio leidt tot een nog hogere belasting, ook al omdat partners en jonge kinderen de gevolgen daarvan ondervinden.
Daarnaast heeft Defensie in de ogen van de mariniers diverse aantrekkelijke voordelen van een eventuele verhuizing naar Vlissingen geblokkeerd. Debie noemt onder meer het niet doorgaan van de zogeheten ‘dynamische schietbaan’, de achterblijvende aantallen legeringskamers en de geconditioneerde stalling van voertuigen. Die onderwerpen spelen ook een rol bij het geschil dat de medezeggenschap heeft met de projectleiding.

Debie heeft ook duidelijke twijfels over de publiek-private samenwerking (PPS) bij het project marinierskazerne Vlissingen. De Algemene Rekenkamer heeft over publiek-private geldstromen al eerder kritische geluiden laten horen (zie deze link).
Daarom roept hij namens de VBM de minister op om het hele project nog eens goed tegen het licht te houden en pas daarna een verantwoord besluit te nemen.

Link naar BNR-interview.


Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden