• Belastingservice VBM

Sinterklaas spelen

maandag, 03 december 2018 12:09
Sinterklaas spelen

Zwarte Piet strooit in opdracht van de Sint royaal met strooigoed. Helaas niet voor iedereen bij Defensie. De cadeautjesregen bij de Koninklijke Marechaussee kreeg landelijke media-aandacht. Ook de landmacht kan er wat van! Maar generiek goede salarissen bieden, dat kan er niet van af.

Sinterklaas is niet van zin om iedereen een extraatje te geven. Niet alle KMar-medewerkers krijgen een bonus, maar – bovenop de groep die ook dit jaar al een bindingspremie krijgt, alle wachtmeesters.

De KMar-bonus haalt nu de pers, maar onlangs heeft het Commando Landstrijdkrachten (CLAS) ook een groot aantal medewerkers een bindingspremie in het vooruitzicht gesteld.
En wel aan:
- De leidinggevende korporaal ingedeeld bij Art / Cav / Gn / Inf / Log B&T / Log Gnk / Log TD / Lua
- De sergeant(1), sergeant-majoor, luitenant(1) en kapitein ingedeeld bij Art / Cav / Gn / Inf / Lo&S / Log B&T / Log Gnk / Log MA / Log TD / Lua
- Burgerpersoneel in de schalen 3 t/m 6

Dat is natuurlijk fijn voor iedereen die deel uit maakt van die groepen die de Sint blijkbaar goedgezind is. Maar het zorgt er ook voor dat anderen zich in de kou gezet voelen.
De VBM vreest dat ook andere defensieonderdelen binnenkort met soortgelijke maatregelen komen. Defensieonderdelen hebben de vrijheid om met financiële middelen te proberen een verdere leegloop te voorkomen. Dat valt te begrijpen als tekorten aan personeel de inzet in gevaar brengen.
We begrijpen daarentegen niet dat afstemming ontbreekt. Dat leidt begrijpelijkerwijs tot frustratie bij medewerkers bij andere defensieonderdelen (en soms ook bij anderen van het eigen onderdeel) die (nog) niets krijgen. Anderen zullen wel moeten volgen, denken we.
Bovendien heeft het er alle schijn van dat de geldpot, die er blijkbaar is, voor allerlei ad hoc maatregelen wordt gebruikt.

Maar de echte en enig juiste weg is het structureel verbeteren van het loon. Hoe dan ook, het paard wordt achter de wagen gespannen. Sterk staaltje van je eigen ellende organiseren.
CLAS en KMar maken gebruik van bevoegdheid die zij hebben. Door de bonden dus niet tegen te houden. Maar het sterkt de bonden wel in ons gevecht voor betere arbeidsvoorwaarden.

Getagged onder bindingspremie    behoudpremie   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden