Print deze pagina

Actie voor een goed pensioen

vrijdag, 08 februari 2019 14:36
Actie voor een goed pensioen

De VBM sluit zich maandag 11 februari aan bij de acties van de politiebonden om op te komen voor een goed pensioen. Er is definitief toestemming voor een (beperkte) blokkeringsactie waaraan 350 mensen mogen deelnemen.

De VBM is van mening dat de RVU-boete van 175 miljoen die defensie betaalt aan het Ministerie van Financiën voor oud-militairen (UKW-ers) moet worden afgeschaft. 

Het kabinet moet er voor gaan zorgen dat de pensioenen voor jong en oud kunnen worden geïndexeerd. Vanaf 2008 hebben zowel werkenden (jong en oud) binnen defensie, UKW-ers en gepensioneerden een indexatieachterstand van 13,5%. Dit mag het kabinet niet verder laten oplopen.
Ook wil de VBM dat de AOW-leeftijd het liefst wordt bevroren op 66 jaar, gelet op de medewerkers die in onregelmatige dienst werken of andere zwaar belastend werk doen.

De gezamenlijke politievakbonden komen net als de bonden in andere sectoren in actie voor een goed pensioen. Zij zullen daarom op 11 februari a.s. collectief actie te voeren tegen de uitkomsten van het pensioenoverleg tussen sociale partners en de gevolgen daarvan voor politiemedewerkers.

De actie zal zich richten op het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, Parnassusplein 5 te Den Haag en het gebouw van VNO/NCW, Malietoren, Bezuidenhoutseweg te Den Haag.

Getagged onder RVUheffing    Indexatie    indexering    AOWleeftijd   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord