• Belastingservice VBM

Veiligheidssectoren maken gehakt van plannen minister Koolmees

vrijdag, 03 mei 2019 09:03
Veiligheidssectoren maken gehakt van plannen minister Koolmees

Op 15 mei, tijdens de parlementaire ‘gehaktdag’, maken de veiligheidssectoren - zoals politie, brandweer, Defensie, douane - gehakt van de pensioenplannen van minister Koolmees. De plannen gaan letterlijk en figuurlijk door de gehaktmolen, waarna we er fatsoenlijke gehaktballen van maken.


Deze gehaktmolens zetten we neer rondom het Binnenhof zodat de politici onze gehaktballen kunnen proeven. Gehaktballen met verschillende pensioensmaken zoals: afschaffing RVU Boete, bevriezing AOW op 66 jaar en de mogelijkheid om pensioen te indexeren. Het wordt tijd dat dit kabinet nu eens echt een goede smaakbelevenis krijgt en de goede keuzes gaat maken.

Er zijn grenzen
18 maart tijdens de landelijke pensioenactie werd duidelijk dat duizenden politiemensen, militairen en burgermedewerkers van defensie, bereid zijn te strijden voor een goed pensioen. Maar ook dat zij hun eigen belangen meteen opzijzetten als het gaat om de veiligheid van burgers en collega’s. Politiemensen, militairen en burgermedewerkers van defensie, douane en brandweer zijn bevlogen en loyaal, wat lovenswaardig is maar tegelijkertijd ook een valkuil. Altijd maar doorgaan heeft invloed op je fysieke en mentale gestel. Het kabinet wil nu elk jaar dat we als mens ouder worden, ook de AOW-leeftijd met een jaar verhogen. Dit is onacceptabel en zeker voor mensen met zware beroepen.

Gehaktdag
15 mei is niet zomaar uitgekozen door de veiligheidssectoren. Dit is de dag waarop het kabinet verantwoording aflegt aan het parlement over zijn plannen en uitgaven. In de volksmond ook wel ‘gehaktdag’ genoemd.

Nog voor het zomerreces
De VBM doet mee met deze actie. De veiligheidssectoren willen het kabinet dwingen om voor het zomerreces met een nieuw pensioenvoorstel te komen, waarin onze eisen opgenomen zijn. Zo niet, dan zullen in het najaar opnieuw acties volgen. Vervolgacties zullen via de websites van de VBM en BBTV bekend gesteld worden.

Deze actie is op het Plein in Den Haag en de VBM/BBTV, AFMP en GOV nemen met circa 20 militairen deel. Dit aantal is klein gehouden omdat men volgens de vergunning van de gemeente Den Haag maar met een beperkt aantal mensen op het Plein actie mag voeren.

Getagged onder gehaktdag    pensioenakkoord    pensioen   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden