Visitatiecommissie veiligheid: de stroperige realiteit

dinsdag, 18 juni 2019 16:03
Visitatiecommissie veiligheid: de stroperige realiteit

Defensie heeft als werkgever de plicht om te zorgen voor een veilig werkklimaat. De commissie Verbeet houdt dit laatste aspect in de gaten. Op 18 juni heeft deze commissie (de Visitatiecommissie Defensie en Veiligheid) een verslag van bevindingen gepresenteerd in een eerste jaarrapport. Conclusie: Defensie is aardig op weg. Veilig werken is de norm! Maar het is niet genoeg om tevreden over te zijn. Wat kan er beter?

De bereidheid om veilig te werken is overal bij Defensie aanwezig. Zo stelt de commissie Verbeet. Het ‘veiligheidsbewustzijn’ is ‘hoger en professioneler dan je aan de hand van de (beschikbare) middelen mag verwachten’. Want … de middelen ontbreken vaak. Dat blijkt bijvoorbeeld bij een bezoek aan een schietoefening. De militairen gebruiken ohropax. Terwijl er ook ‘ oortjes’ zijn. Die zijn er als zogeheten ‘autoplastieken’. Sterker nog: die zijn er ook op maat gemaakt met ingebouwde speakers zodat je met elkaar kunt communiceren. Alleen bij operationele omstandigheden zijn die beschikbaar voor iedereen. Maar als een eenheid toch graag die ‘actieve’ gehoorbeschermingsmiddelen snel wil aanschaffen, stuit het op belemmeringen in de regelgeving en uitvoeringsorganisatie. ‘Waarom is het niet mogelijk om een commandant en de medezeggenschap middelen ter beschikking te stellen om in de regio bij een speciaalzaak otoplastieken aan te schaffen?”, zo vraagt VBM-voorzitter Jean Debie zich in dit verband af.

Toch ziet de commissie ook ruimte voor verbetering van de veiligheidscultuur. De commissie worstelt bijvoorbeeld met de dubbele boodschap van Defensie: doorgaan waar anderen stoppen (dus over je grenzen durven gaan) tegenover de oproep om elkaar aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag. Ook constateert de commissie dat er regelmatig sprake is van ‘om de procedures heen werken’. Daarbij bestaat de kans dat je essentiële stappen in het veiligheidsproces overslaat.

Ook ziet de commissie verbetermogelijkheden bij opleidingen (te hoge uitval) en stoort zij zich aan het feit dat er op werkplekken wel afbeeldingen van vrouwen als ‘lustobject’ zijn te zien, maar geen soort gelijke afbeeldingen van mannen … Ook is er nog altijd binnen de krijgsmacht geen onbetwiste houding ten opzichte van verbaal geweld of ongewenste omgangsvormen. Onderzoek naar meldingen van misstanden wordt binnen Defensie meestal een zoektocht naar de ‘schuldige(n)’. Dat belemmert het doen van meldingen. Terwijl meldingen belangrijk zijn om met elkaar te leren van wat fout ging.

De visitatiecommissie stelt serieuze vraagtekens bij het bestaande personele roulatiesysteem van militairen. Drie jaar op functie is te kort om het ‘plezier’ of de ‘pijn’ van je beslissingen als leidinggevende te voelen. De commissie heeft ook kritiek op het beloningsbeleid. Verschillen in verantwoordelijkheid voor veiligheid komen niet tot uiting in beloningsverschillen. Het rangensysteem is één van de belemmerende factoren bij de modernisering van het personeelssysteem. In reactie daarop zegt Jean Debie: “In het arbeidsvoorwaardenakkoord van 2017 hebben bonden en Defensie over die modernisering al afspraken gemaakt. De huidige regelgeving maakt het verlengen van de functieduur al mogelijk. Maar Defensie komt verder met weinig voorstellen tot wijziging. Laat ze maar komen!”

De visitatiecommissie zal ook in 2020 en 2021 een jaarrapport presenteren. Commissievoorzitter Gerdi Verbeet benadrukt dat de organisatie van ver moet komen: “Men heeft meer dan 30 jaar de gevolgen ondervonden van het bezuinigingsbeleid”. Veiligheidsbeleid staat volgens haar wel op de agenda. Volgens haar mag de politiek het rapport beschouwen als een pleidooi voor meer middelen en meer mensen.
In een eerste reactie toont minister Bijleveld haar dankbaarheid voor het werk van de commissie. “Vreemde ogen dwingen”, aldus de minister. Tegelijkertijd houdt zij een slag om de arm: “Risicoloos militair werken is niet mogelijk. Dit rapport geeft op hoofdlijnen aan hoe we een verbeterslag maken en geeft verdere richting aan alle initiatieven ter versterking van het veiligheidsbeleid.”

Lees hier de volledige reactie van de minister.

Getagged onder veiligheid    ri&e    medezeggenschap   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden