• Belastingservice VBM

VBM steunt groepsaangifte tegen Selçuk Öztürk

vrijdag, 08 november 2019 15:56
VBM steunt groepsaangifte tegen Selçuk Öztürk

De advocaat Michael Ruperti, zelf veteraan, doet een groepsaangifte namens belanghebbende veteranen en militairen wegens ‘haatzaaien, belediging en laster’ van het DENK Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk. De VBM steunt deze aangifte.

Indien gewenst kunt u uzelf aanmelden om deel te nemen aan de groepsaangifte. Hiervoor kunt u uw gegevens via de mail aanleveren bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dinsdagavond 5 november 2019 hebben vele Nederlanders, onder wie de overige Kamerleden moeten aanhoren dat het Selçuk Öztürk van DENK de luchtaanval op een IS wapenopslagplaats in Hawija, Irak, in de nacht van 2 op 3 juni 2015 als ‘moord’ betitelde. Ook noemde hij de betrokken militairen ‘moordenaars’.

Een schandelijke beschuldiging!

De aanval op de wapenopslagplaats leidde tot veel grotere verwoesting dan was voorzien. Door de grote hoeveelheden TNT die opgeslagen waren in de opslagplaats, bedoeld voor het maken van ‘bomvoertuigen’ in de strijd tegen de Koerden, ontstond een reeks explosies. Het gevolg was dat er tientallen burgerdoden te betreuren waren. Zeer triest voor de nabestaanden van de slachtoffers, maar ook voor de betrokken militairen die moeten leven met deze zware last.

De VBM vindt de woorden van Öztürk onbegrijpelijk en schokkend. Een politicus moet zich er altijd van bewust zijn dat militairen een politieke opdracht uitvoeren. In dit geval dus ook een opdracht van het Kamerlid Öztürk zelf. Het kan dus niet zo zijn dat men dan kwalificaties voor de militaire uitvoerders gaat gebruiken die thuis horen in het strafrecht, terwijl uit onderzoeken van het Openbaar Ministerie zelfs blijkt dat er geen sprake is geweest van handelingen die in strijd zijn met het humanitaire oorlogsrecht.
Getagged onder Öztürk    IS    Irak    Ruperti    F16   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden