• Belastingservice VBM

Geen geschil over eenmalige uitkeringen!

donderdag, 06 februari 2020 11:46
Geen geschil over eenmalige uitkeringen!

Het Sectoroverleg Defensie heeft op 5 februari jl. overeenstemming bereikt over de interpretatie van de arbeidsvoorwaardenafspraken 2018-2020 inzake de pensioengevendheid van de eenmalige uitkeringen voor militairen voor zowel 2019 en 2020. Het SOD heeft geconstateerd dat beide eenmalige uitkeringen pensioengevend zijn. Indien deze afspraak voor de eenmalige uitkering van 2019 praktisch niet uitvoerbaar is, gaan partijen uiterlijk 1 maart as. met elkaar in overleg om een alternatieve oplossing te vinden. 

Daarnaast is overeengekomen dat het uitgangspunt is, dat eenmalige uitkeringen voor militairen in principe, net zoals voor de overige ABP-deelnemers in de burger middelloonregeling, pensioengevend zullen zijn. In het kader van arbeidsvoorwaardenonderhandeling kunnen hier in de toekomst afwijkende afspraken over worden gemaakt.

Op 14 januari jl. is er in het Sector Overleg Defensie (SOD) gesproken over de uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord 2018-2020. Eén van de onderwerpen waarover geen overeenstemming werd bereikt, was de pensioengevendheid van de eenmalige uitkeringen van € 300 in zowel 2019 als 2020 voor militairen. Partijen kwamen in deze vergadering niet nader tot elkaar. Op dat moment is geconcludeerd, dat er een mogelijk geschil was aangaande de interpretatie van de arbeidsvoorwaardenafspraak over de pensioengevendheid van de eenmalige uitkeringen. In gezamenlijkheid is besloten om een geschilvergadering uit te schrijven zodat het personeel snel duidelijkheid kon worden gegeven. Partijen hebben in de periode tussen het SOD van 14 januari en het SOD van 5 februari de tijd genomen om de arbeidsvoorwaardenafspraken nader te bestuderen. Dit heeft op 5 februari jl. geleid tot overeenstemming over de interpretatie van de gemaakte afspraak.

Getagged onder pensioenregeling    pensioengevend    eenmalige uitkering   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden