Onrust bij mariniers over verplichte carrièrestap

woensdag, 20 mei 2020 16:01
Onrust bij mariniers over verplichte carrièrestap

Plusminus 60 mariniers der eerste klasse hebben onlangs tijdens een voorlichtingsbijeenkomst toelichting gekregen op een brief die zij eerder ontvingen. Daarin is opgenomen dat het Korps hen graag wil behouden en dat zij daarom geselecteerd zijn voor deelname aan de opleiding tot korporaal. Hiermee heeft het Korps deze mariniers in feite aangewezen en zijn de geselecteerden verplicht de opleiding te volgen.

Op 13 mei jongstleden is vanuit het Korps Mariniers een speciaal daarvoor ingelaste voorlichting georganiseerd, waar ongeveer 60 mariniers der eerste klasse is meegedeeld dat zij, vanwege ‘hun verbondenheid en toewijding’, geselecteerd zijn voor de eerstvolgende Voorgezette Vakopleiding (VVO) – de korporaalsopleiding van het Korps Mariniers. Het betreft de aankomende lichting van augustus 2020. De mariniers zouden bij deze bijeenkomst te horen hebben gekregen dat de selectie een verplichting is.

Na ontvangen berichten hierover van onze achterban heeft de VBM-BBTV contact gezocht met het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK) en is gevraagd hierover zo spoedig mogelijk nadere informatie te verstrekken. Hierbij is aangegeven dat vanuit de vakbond begrip is voor het feit dat de organisatie werknemers wil enthousiasmeren voor het doorlopen van de korporaalsopleiding, maar dat het gekozen middel (het verplichte karakter) in de optiek van de VBM-BBTV niet past binnen afgesproken regelgeving.

Inmiddels hebben meerdere ‘geselecteerde’ mariniers zich gemeld bij de vakbond. Zij maken duidelijk kenbaar bezwaar te maken tegen de opgelegde verplichting. CZSK heeft het verzoek tot verstrekken van meer informatie serieus genomen en heeft zeer recent aangegeven hierover in gesprek te gaan met de VBM-BBTV. Middels een voorlichting, die op korte termijn plaats zal vinden, wil CZSK duidelijkheid verschaffen over het toegepaste proces. De VBM-BBTV heeft aangegeven hiervoor open te staan en wacht de uitnodiging af. Wij houden u op de hoogte.

(Foto: Aaron Zwaal/MCD)

Getagged onder Korps Mariniers    opleidingen    korporaal   
Meer in deze categorie: « Nepnieuws over vakantietoeslag
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden