• Belastingservice VBM

Te laag salarisnummer?

woensdag, 03 juni 2020 10:21
Te laag salarisnummer?

Een Algemeen Militair Arts (AMA) van de Koninklijke Luchtmacht begon haar militaire loopbaan in 2018. Bij aanvang had ze aanspraak op de financiële rang van kapitein. Het salarisnummer dat haar was toegekend, is salarisnummer 13. Dat is het laagste salarisnummer binnen de salarisschaal die hoort bij de rang van kapitein.

De uitleg die de AMA had gekregen over de manier waarop dit salarisnummer was vastgesteld, was voor haar onduidelijk. Daarbij bleken AMA’s van andere krijgsmachtdelen met wie ze in de opleiding zat, een hoger salarisnummer te hebben gekregen. Ze vroeg de VBM om raad. We vonden de uitleg ook onduidelijk en hebben daarom een bezwaarschrift voor haar ingediend. In de beslissing op bezwaar is aangegeven dat het salarisnummer 13 gehandhaafd blijft.
Daarop heeft de VBM beroep ingesteld bij de rechtbank Den Haag.

Kennis en ervaring
De rechtbank heeft het beroep gegrond verklaard. Op basis van artikel 7 van het Inkomstenbesluit militairen had bij het vaststellen van het salarisnummer, salarisnummer 13 als uitgangspunt moeten worden genomen. Op grond van de onderliggende salarisnummernota van de Koninklijke Luchtmacht had de AMA aldus de rechtbank recht op extra salarisnummers voor eerder opgedane kennis en ervaring. Daarbij heeft de rechtbank meegewogen dat de andere krijgsmachtdelen ook extra salarisnummers aan AMA’s hebben toegekend in verband met eerdere werkervaring. De rechtbank heeft de zaak, zoals veelal wel het geval is, niet terugverwezen naar Defensie maar heeft het salarisnummer van de AMA zelf meteen vastgesteld op salarisnummer 18.


Mogelijk zijn andere officieren ook te laag ingeschaald. We denken hierbij in de eerste plaats aan officieren van de Koninklijke Luchtmacht die zijn ingeschaald in de financiële rang van kapitein die geen extra salarisnummers voor kennis en ervaring hebben gekregen. Verder sluiten we niet uit dat andere militairen in vergelijkbare omstandigheden een beroep op deze uitspraak kunnen doen. Het kan daarom zinvol zijn om met een beroep op deze uitspraak een verzoek in te dienen om de inschaling te herzien. Wie hier advies over wilt ontvangen, kan contact met ons opnemen.

Een geanonimiseerde versie van de uitspraak treft u hier aan.

Getagged onder salarisnummer    salaris   

1 Reactie

  • Reactielink Richard Janssen vrijdag, 05 juni 2020 13:24 Geplaatst door Richard Janssen

    Jammer dat VBM dit wel voor militairen goed opgepakt heeft maar ik als FLO militair kwam met precies hetzelfde aankloppen bij de VBM maar dan bij mijn nieuwe werkgever na mijn FLO Rijkswaterstaat en toen wilde VBM me niet helpen dus heb toen mijn lidmaatschap na 40 jaar opgezegd

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden