Schuiven op de vierkante centimeter

maandag, 29 juni 2020 12:00
Schuiven op de vierkante centimeter

Een week intensief overleg. Een week die op dezelfde manier eindigt als de week ervoor. Ondanks alle energie die er ingestopt is, hebben Defensie en de bonden geen acceptabel alternatief gevonden voor het nieuwe bezoldigingsstelsel. Maandag 29 juni, tegen de avond, is er opnieuw een vergadering van het Sectoroverleg Defensie (SOD).

Nadat al eerder vastgesteld was dat een volledig nieuw bezoldigingsstelsel op 1 juli aanstaande er niet inzat, is gezocht naar een waardig alternatief. Deze besprekingen liepen al snel spaak omdat er een blokkade lag op een inhoudelijk gesprek over toeslagen als onderdeel daarvan. Het laatste SOD heeft deze blokkade weggenomen. Na een week van gesprekken moet de conclusie echter zijn dat het eerder gaat over een opening van enige millimeters; ofwel schuiven op de vierkante centimeter.

De in de loop van het proces al neerwaarts bijgestelde inzet van de bonden om voor 1 juli een akkoord te bereiken, ligt voor Defensie achter de horizon. Zelfs de toezegging dat de afspraken die ergens in de toekomst nog gemaakt worden, terugwerken naar 1 juli 2020 kwam niet. De bonden hebben onder andere ingezet op het structureel maken van de tijdelijke toelage (die dreigt te verdwijnen), een verdere integratie van de huidige tabellen voor de verschillende krijgsmachtdelen, een betere vergoeding voor overwerk en beloning bij een notice to move, een vervolgstap in de TOD. Allemaal elementen die onderdeel zijn van de afgesproken algehele herziening per 1 juli.

Zoals gezegd is er spoedig wederom overleg. Wij houden u op de hoogte.

1 Reactie

  • Reactielink Johan Strootman maandag, 29 juni 2020 16:41 Geplaatst door Johan Strootman

    Is het dan bij de volgende onderhandelingen handig om de afspraken voor een akkoord goed op papier te zetten om deze onnodige tijdrovende overleggen te voorkomen ? zodat afspraken worden nagekomen en duidelijk zijn, zeker ook naar het personeel.

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden