Overleg wéér vastgelopen - Brief naar Tweede Kamer

dinsdag, 30 juni 2020 16:31
Overleg wéér vastgelopen - Brief naar Tweede Kamer

Het overleg over een nieuw bezoldigingssysteem voor Defensie is wederom vastgelopen. De staatssecretaris biedt geen ruimte om open en reëel met elkaar te overleggen. De eerder gedane toezeggingen en beloftes worden niet nagekomen en de staatssecretaris wil alleen bewegen op een specifiek door haar gewenst onderdeel van het loongebouw. De afspraak om voor 1 juli 2020 een vereenvoudigd en bij de tijd passend bezoldigingssysteem (loongebouw en werkgerelateerde toelages) te realiseren wordt niet waargemaakt, getraineerd en deels ontkend.


Wij hebben ook sterk de indruk dat, ondanks de eerder gemaakte afspraken, door Defensie onvoldoende geld is vrijgemaakt om een goed nieuw bezoldigingsstelsel te realiseren. Gezien de wijze waarop het overleg nu verloopt lijkt het er sterk op dat de politieke top van Defensie erop aanstuurt dat er in deze kabinetsperiode geen wijziging van het bezoldigingssysteem meer  kan worden gerealiseerd. Dat vinden wij onacceptabel. Het is de zoveelste keer dat arbeidsvoorwaarden-onderhandelingen/de uitwerking van cao-afspraken met de werkgever Defensie stuklopen doordat eerder gemaakte afspraken door Defensie niet worden nagekomen.

Drie samenwerkende centrales van overheidspersoneel verzoeken de Tweede Kamer-commissie voor Defensie dan ook dringend in het aanstaande wetgevingsoverleg de staatssecretaris ertoe te bewegen dat zij de renovatie van ons bezoldigingssysteem serieus neemt, voldoende financiele middelen beschikbaar stelt, zich houdt aan de eerder gemaakte arbeidsvoorwaarden afspraken, het toegezegde mandaat om hierover te kunnen onderhandelen gestand wil doen en open en reëel overleg hierover mogelijk maakt.

Wij hopen en verwachten dat het defensiepersoneel op uw steun kan rekenen.

De volledige brief van de 3 centrales lees je hier.

Getagged onder arbeidsvoorwaarden    CAO   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden