Opnieuw een geschil voor de advies- en arbitragecommissie

vrijdag, 10 juli 2020 12:00
Opnieuw een geschil voor de advies- en arbitragecommissie

Defensie en de defensiebonden hebben gisteren (donderdag 9 juli) met elkaar gesproken over de vraag hoe de impasse in het overleg over een nieuw bezoldigingsstel doorbroken zou kunnen worden. Een meerderheid van de vakcentrales heeft besloten het geschil voor te leggen aan de Advies en Arbitrage Commissie (AAC).

 

Nadat de gesprekken tussen Defensie en de vakcentrales over de aanpassing van het loongebouw bij Defensie eind juni waren vastgelopen, is er op 9 juli in het Sectoroverleg Defensie (SOD) gesproken over de  vraag of partijen het overleg willen voortzetten. Toen duidelijk werd dat Defensie niets te bieden had ten opzichte van de situatie waarop het overleg vastliep, hebben de bonden in meerderheid de conclusie getrokken dat voortzetten van het overleg geen uitkomst bood en werd de weg naar de Advies- en Arbitragecommissie (AAC) onvermijdelijk.

 

Dit is de tweede keer in korte tijd dat een geschil aan de AAC wordt voorgelegd. Het is ook het tweede geschil dat gaat over de uitwerking en uitvoering van een afspraak in een arbeidsvoorwaardenakkoord. Recentelijk werd de AAC-procedure gestart over de inrichting van de employability organisatie. Nu over de noodzakelijke veranderingen van het bezoldigingsstelsel.

Vrije interpretatie

De VBM vindt het jammer dat deze stap nodig is. Maar in een setting waarin gemaakte afspraken niet meer als een huis staan, maar naderhand via de methode van vrije interpretatie opnieuw ter discussie gesteld worden, is het een onvermijdelijke stap.

Getagged onder arbeidsvoorwaarden    bezoldigingsstelsel    AAC   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden