Hoorzitting AAC bezoldigingsstelsel en employability-organisatie

dinsdag, 06 oktober 2020 18:00
Hoorzitting AAC bezoldigingsstelsel en employability-organisatie

Het geschil tussen de drie centrales van overheidspersoneel (AC, ACOP en CMHF) en Defensie over het nieuwe bezoldigingsstelsel en het geschil over de inrichting van de employability-organisatie zijn op dinsdag 6 oktober besproken tijdens een hoorzitting bij de Advies- en Arbitragecommissie (AAC). De commissie heeft tijdens de hoorzitting laten weten dat zij binnen 4 weken een advies zal uitbrengen.

Drie centrales verstuurden afgelopen juli een brief aan de AAC met een toelichting op het geschil over het bezoldigingsstelsel en een verzoek om een advies van de commissie.

Geen ruimte

Eind juni van dit jaar liepen de gesprekken tussen Defensie en de vakbonden over de aanpassing van het bezoldigingsstelsel (loongebouw en toelagen) voor militairen vast. Vervolgens werd tijdens het Sectoroverleg Defensie (SOD) gesproken over de vraag of het overleg eventueel kon worden voortgezet. Toen werd al snel duidelijk snel dat Defensie niets te bieden had dat ruimte bood om er samen uit te kunnen komen. In meerderheid concludeerden de vakbonden daarop dat een gang naar de AAC onvermijdelijk was.

Afspraken uit cao

Het was de tweede keer in korte tijd dat een geschil aan de AAC werd voorgelegd. Samen met de werkgever en alle vier de centrales werd begin dit jaar al een verzoek tot arbitrage over de employability-organisatie gericht aan de AAC. Het is bovendien het tweede geschil dat gaat over de uitwerking en de uitvoering van afspraken in de laatste arbeidsvoorwaardenakkoorden.

Op 6 oktober heeft de hoorzitting plaatsgevonden over zowel de employability-organisatie als de noodzakelijke veranderingen aan het bezoldigingsstelsel. Alle betrokken partijen hebben de gelegenheid gehad om hun kant van het verhaal nader toe te lichten en vragen van de commissie te beantwoorden. Zodra de commissie uitspraak heeft gedaan, zullen wij onze leden daar verder over informeren.

Getagged onder employability    loongebouw    bezoldigingsstelsel    AAC   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden