• Teken die petitie!

Invictus Games 2022 in Den Haag

woensdag, 07 april 2021 13:56
Invictus Games 2022 in Den Haag

De Invictus Games komen definitief toch naar Nederland! Nadat de editie van 2020 niet door kon gaan vanwege het coronavirus, en ook een alternatieve datum dit jaar niet haalbaar bleek, is het evenement nu gepland op 16 t/m 22 april 2022 in Den Haag. De organisatie verwacht volgend jaar meer dan 500 deelnemers uit 20 landen.

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen en veteranen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Eerdere edities waren in London (2014), Orlando (2016), Toronto (2017) en Sydney (2018).

Wouter Bakker, Teamcaptain van het Nederlands Invictus Games team: “Wij kijken er naar uit om in 2022 de spelen te mogen beleven zoals ze bedoeld zijn: met vrienden en familie en met de steun van het publiek vanaf de tribunes. Wij blijven tot die tijd ons best doen om fit en voorbereid te zijn, wij blijven bewegen en houden de spirit van de Invictus Games vast. We kijken er naar uit om in april 2022 alle deelnemers en toeschouwers in goede gezondheid te zien in Den Haag.”

Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games Den Haag 2020, kijkt uit naar het evenement: “We streven er nog steeds naar om veilige, verrassende en impactvolle Games te leveren. Het ziet ernaar uit dat dit in 2022 mogelijk moet zijn. Het was natuurlijk een grote teleurstelling dat de Invictus Games wederom niet konden plaatsvinden, maar ook begrijpelijk in de huidige situatie. We kijken er nog steeds naar uit om de Games in 2022 te organiseren. Al het harde werk en de inspanningen van de organisatie en onze partners zijn heel waardevol en vormen een goede basis voor nog een mooier evenement in 2022.”

Getagged onder invictus games   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden