• Informatiepunt Chroom-6
  • Teken die petitie!

VBM stemt in met pensioencompensatie

maandag, 07 juni 2021 21:53
VBM stemt in met pensioencompensatie

De VBM heeft op 3 juni 2021 aan de staatssecretaris van Defensie laten weten in te stemmen met de aangeboden uitwerking van de maatregel verminderd pensioenperspectief. Samen met de VBM hebben ook de AFMP en de officiersverenigingen dat gedaan. Omgekeerd heeft de staatsecretaris hetzelfde laten weten.

Over deze maatregel is lange tijd met Defensie gesproken. Ook tijdens het opgeschorte overleg. Wij vonden het belang dermate groot dat dit onderwerp een uitzondering op de hoofdregel – het overleg is opgeschort – moest zijn. In overleg met Defensie was de datum 3 juni vastgesteld als moment waarop alle bonden en Defensie het resultaat van hun achterbanraadpleging kenbaar zouden maken. Om die reden heeft de VBM besloten haar algemene vergadering van 28 mei te gebruiken om een standpunt te bepalen.

De Algemene Vergadering van de VBM heeft met de uitwerking ingestemd. Dat heeft onze vertegenwoordiger op 3 juni dan ook naar voren gebracht. Jammer genoeg kon op de 3e geen unanimiteit bereikt worden, omdat één vakbond geen hom of kuit kon geven.

Hoe dan ook, de VBM vindt het onverantwoord om de doelgroep nog langer in het ongewisse te laten. Mocht het nodig zijn dan willen we indien nodig een formele vergadering van het Sectoroverleg Defensie (SOD) beleggen, zodat in meerderheid besloten kan worden.

Nadat de besluitvorming afgerond is, zal het naar verwachting nog een half jaar duren voordat de eerste euro’s uitbetaald kunnen worden. Het geld laat nog even op zich wachten, de duidelijkheid is er echter.

Getagged onder pensioen   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden