• Informatiepunt Chroom-6
  • Teken die petitie!

Maak veiligheid en rechtsstaat prioriteit van nieuw kabinet

woensdag, 23 juni 2021 09:00
Maak veiligheid en rechtsstaat prioriteit van nieuw kabinet

Het totale vraagstuk van veiligheid en rechtsstaat moet één van de belangrijkste prioriteiten van het nieuwe kabinet zijn. Dat schrijft de Coalitie voor Veiligheid aan de informateur en de hoofdrolspelers in het formatieproces.


CvV-voorzitter Gerrit van de Kamp: “Anders voorzien wij een samenleving die meer en meer onder spanning komt te staan door tegenstellingen, onevenwichtige (sociale) verhoudingen, escalatie van geweld en een overheid die in toenemende mate tegenover de burger en samenleving komt te staan. Veel van onze leden maken zich dan ook ernstige zorgen over deze ontwikkelingen en roepen op tot een flinke koerswijziging van het politieke denken om verdere verslechtering te voorkomen” 


Kwaliteit en kwantiteit
In haar brief pleit de CvV voor Europese en internationale samenwerking, op basis van een gezamenlijke visie en agenda, passend bij de huidige internationale geopolitieke verhoudingen. Daarnaast wil de CvV dat er weer geïnvesteerd wordt in de de sector veiligheid. De afgelopen jaren zijn de verschillende onderdelen geconfronteerd met bezuinigingen, waardoor er ingeboet is op kwaliteit en en kwantiteit van de dienstverlening. Daarbij speelt ook de onderlinge afhankelijkheid tussen de verschillende sectoren. De keten is zo sterk als de zwakste schakel. Gaten worden met gaten opgevuld, al dan niet in een ander onderdeel van de veiligheidsketen. Tegelijkertijd wordt er, door ontwikkelingen in technologie en criminaliteit, juist een groot beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van de sector.

Verder benadrukt de CvV dat het noodzakelijk is, zowel voor de medewerkers als voor de samenleving, dat het werk in de sector zo aantrekkelijk, gezond en veilig mogelijk uitgevoerd kan worden. Om zo ook recht te doen aan het zware werk dat gedaan wordt in de veiligheidssector.

Achterstanden wegwerken
De CvV dringt er om deze redenen nadrukkelijk op aan om het budget voor de sector veiligheid weer mee te laten groeien met het BBP en de opgelopen achterstanden van de afgelopen jaren weg te werken. Om op die manier te bouwen aan een veilig Nederland.

Getagged onder CvV   

1 Reactie

  • Reactielink albertus heeringa woensdag, 23 juni 2021 12:53 Geplaatst door albertus heeringa

    het had al eeder moeten gebeuren al dat gedoe die jaren. de wereld wordt niet veiliger maar kwetsbaar als er niet iets aan gedaan wordt door overheden ect. maar even gezegd corona gezien in de wereld . men kan daar nog veel toe ( over )zeggen. de democratie moet niet verslappen door al maar te sparen. mensen hebben daar zijn leven voor gelaten nu en eerder. geschiedenis. de mensen hebben het recht op veilig heid en zekerheid.

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden