• Informatiepunt Chroom-6
  • Teken die petitie!

Commissie ’schrijnende gevallen AOW-gat militairen’

vrijdag, 03 september 2021 10:49
Commissie ’schrijnende gevallen AOW-gat militairen’

In augustus is de Commissie ‘schrijnende gevallen AOW-gat militairen’ officieel met haar werkzaamheden begonnen. De commissie onderzoekt of gewezen militairen daadwerkelijk 100% ontvangen van hetgeen men op basis van de AOW-gat regeling van Defensie mocht verwachten.

Daarnaast onderzoekt de commissie of de uitvoering van de regeling, om wat voor reden dan ook, kan leiden tot schrijnende individuele gevallen.

Drs. Richard van Zwol van de Raad van State zit de commissie voor. De commissie laat zich voor de invulling van haar taken bijstaan door externe deskundigen. Dat zijn in elk geval prof. dr. Gerry J.B. Dietvorst, fiscaal jurist en hoogleraar emeritus aan de universiteit van Tilburg, en dr. Bas Dieleman, belasting- en pensioenadviseur, tevens verbonden aan de VU Amsterdam.

Bent u van mening dat de regeling AOW-gat van Defensie in uw geval niet goed wordt uitgevoerd, of bent u van mening dat de uitvoering van de regeling ervoor heeft gezorgd dat u in een schrijnende situatie bent geraakt? Dan kunt u dat melden aan de commissie.
De commissie zal alle ontvangen meldingen gebruiken om een compleet beeld te verkrijgen en tot aanbevelingen aan Defensie te komen. De commissie zal bij haar advies ook de kaarten betrekken die door gewezen militairen naar de Tweede Kamer zijn verzonden. 

Het onafhankelijke Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) fungeert als meldpunt waar u uw melding –zonder tussenkomst van Defensie- aan de commissie voor kunt leggen.

De commissie streeft ernaar dit najaar haar eindrapport op te leveren.

Meldpunt CAOP

Meldingen zijn vanaf heden per mail of per post te doen tot 1 oktober. Het meldpunt ‘schrijnende gevallen AOW-gat militairen’ is ook bereikbaar voor vragen.
 
Het mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het postadres is: CAOP
T.a.v. Commissie Schrijnende Gevallen AOW-gat Militairen
Postbus 556
2501 CN Den Haag

 

Getagged onder AOWgat   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden