• Download de VBM-app

Examenvervoer en -verblijf scholieren Vespucci-college

vrijdag, 11 mei 2012 14:38
Examenvervoer en -verblijf scholieren Vespucci-college

Middelbare schoolleerlingen van het Vespucci-college op Curaçao worden dit jaar voor het eerst verplicht hun eindexamens op Bonaire af te leggen. Tot nog toe was er sprake van een overgangsregime, maar vanaf 2012 worden de examens op Bonaire georganiseerd en op het zelfde tijdstip als in Nederland afgenomen. Dat levert een aantal problemen op. Hiervoor zijn inmiddels oplossingen gevonden.

Sommige examens worden in de Nederland in de ochtend afgenomen; op Bonaire zou dat in de nacht zijn. Om daar iets aan te doen heeft het College voor examens de voor staatsexamens geldende cyclus uitgebreid met een extra tijdvak in juni. Leerlingen kunnen hierdoor hun examens op Bonaire op een normaal tijdstip afleggen.

Een tweede probleem is natuurlijk dat de kinderen van Curaçao naar Bonaire moeten worden overgebracht en daar ook tijdelijk moeten verblijven. Niet meer dan logisch, mede gelet op de leeftijd van de kinderen, is dat zij ook begeleid worden door een of meer ouders en leerkrachten.

De commandant Caribisch gebied heeft om die begeleiding mogelijk te maken een (tijdelijk) regeling getroffen. De werking van deze regeling zal na verloop van tijd tegen het licht worden gehouden, zo is met de minister van Defensie afgesproken.

Het resultaat zal bepalen of er een structurele basis in bijvoorbeeld het Voorzieningenstelsel Buitenland moet worden aangebracht.

Belangrijker echter nog is de afspraak dat het bestaan van deze (tijdelijke) regeling ‘for the time being’ zal worden geborgd, zodat ook medewerkers die nu nog niet op Curaçao geplaatst zijn daarvan tijdig op de hoogte worden gesteld.

Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord

VBM op Twitter

Stel een vraag

help

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden