• Afdelingsvergaderingen

Bestuursstaf

Hoge werkdruk BS aangepakt met reorganisatieplan

Bij de reorganisatie van de Bestuursstaf is het aantal medewerkers met 30% gereduceerd. Maar de hoeveelheid werk is niet met eenzelfde percentage afgenomen. Gevolg: te hoge werkdruk. Dat was een van de conclusies bij de evaluatie van de reorganisatie. Ook bleek dat een aantal functiebeschrijving niet meer (volledig) met de opgedragen taken in overeenstemming waren. Een aantal functiebeschrijvingen is toen ‘herschikt’.

Bestuursstaf: 54 functies minder bezuinigd

Bestuursstaf: 54 functies minder bezuinigd

donderdag, 25 februari 2016 16:06

De Bestuursstaf krijgt er 54 functies bij. Dat wil zeggen: er zijn bij de reorganisatie in 2012 en 2013 zo veel functies geschrapt dat het nodig is om er weer wat aan toe te voegen. Alleen al gelet op de geeuwende informatiehonger van ons parlement, is deze stap gerechtvaardigd. En de vakbonden zorgen er anders wel voor dat bij de hoofd-directie personeel zich niemand hoeft te vervelen. Want dat verdienen alle medewerkers, burgers en militairen: een goede rechtspositie en een adequaat personeelsbeleid.

Niet met twee maten meten bij FINAD (vervolg)

Niet met twee maten meten bij FINAD (vervolg)

donderdag, 10 september 2015 13:48

De VBM heeft in het overleg over reorganisaties bij de Bestuursstaf op 20 maart aandacht gevraagd voor FINAD. FINAD is een tijdelijke, niet-formatieve projectorganisatie die valt onder de Afdeling Financiële Systemen van de HDFC. Op 5 september willigt Defensie het verzoek van de VBM in om het juiste SBK toe te passen.

MIVD gaat uitbreiden

MIVD gaat uitbreiden

woensdag, 12 augustus 2015 14:13

Update 25 september 2015 De MIVD wordt uitgebreid met 179 formatieplaatsen. 24 van die functies komen erbij in het kader van ‘Cyber’. De totale uitbreiding (155 plus 24 formatieplaatsen) wordt in twee slagen geeffectueerd. Niet later dan 1 maart 2016 worden 81 plus 12 (Cyber) formatieplaatsen toegevoegd en op 1 januari 2017 de resterende 74 en 12 (Cyber) formatieplaatsen.

Zorgen over personeel Joint Sigint Cyber Unit

Zorgen over personeel Joint Sigint Cyber Unit

woensdag, 12 augustus 2015 12:17

Update 25 september 2015 Door de invoering van het “Breedband Interceptie Systeem” zullen er bij de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) te Eibergen veel functies verdwijnen. Wel moeten er voor dit nieuwe systeem 5 nieuwe functies worden ingericht. De VBM heeft echter vernomen dat het nog 1,5 jaar duurt voordat het systeem gereed is, en dat medewerkers daarom gevraagd zijn om te blijven.

Niet met twee maten meten bij FINAD

Niet met twee maten meten bij FINAD

dinsdag, 24 maart 2015 16:03

De VBM heeft in het overleg over reorganisaties bij de Bestuursstaf op 20 maart aandacht gevraagd voor FINAD. FINAD is een tijdelijke, niet-formatieve projectorganisatie die valt onder de Afdeling Financiële Systemen van de HDFC. 

Vaart achter versterking MIVD

Vaart achter versterking MIVD

dinsdag, 24 maart 2015 15:13

De MIVD gaat uitbreiden. Hoe dit gaat gebeuren, staat beschreven in het reorganisatieplan ‘Versterking MIVD 2015’. Aan de ene kant bestaat de uitbreiding uit de laatste tranche van de eerder toegewezen formatieve uitbreiding, op grond van het ‘Defensie Cyber Programma’. Aan de andere kant komt er ook extra capaciteit op het gebied van ICT en de juridische procesketen. In totaal gaat het over een uitbreiding van 43 functies.

Nieuwe knelpuntcategorieën SIGINT

Nieuwe knelpuntcategorieën SIGINT

donderdag, 27 februari 2014 16:36

Update 14 maart 2014. Vanwege de reorganisatie van de Joint Sigint Cyber Unit doet de Bestuursstaf het voorstel om meerdere burgerfuncties tot knelpuntcategorie te verklaren. Het gaat om functies binnen de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst. De bonden moeten vóór 10 maart laten weten of ze akkoord gaan met het voorstel.

Voorstel: knelpuntcategorieën Bestuursstaf opheffen

Update 14 maart 2014 Defensie stelt voor om alle knelpuntcategorieën bij de Bestuursstaf te sluiten. Op 3 februari stuurt de Hoofddirectie Personeel daarover een zogeheten piepbrief naar de bonden. De bonden hebben ingestemd met het voorstel.

Drie losse eindjes van Symbolon

Drie losse eindjes van Symbolon

woensdag, 18 december 2013 13:23

In het reorganisatieplan 'Symbolon' regelt Defensie het oprichten van de Sigint Cyber Unit. In die eenheid gaan delen van de Militaire en Algemene Inlichtingen en Veiligheids Diensten (AIVD en MIVD) samenwerken. Er zitten nog wat losse eindjes in dat plan, zo blijkt op 5 december.

Pagina 1 van 2

Check overlegdata!

Check de agenda!

Vertegenwoordigers

Jef Stassen-100x150

Jacques van Hulsen-100x150

Jef Stassen
REO

Jacques van Hulsen
SOD, AFR, AP, PA

 

 

Louis Schipper-100X150

Peter Wulms-100X150

Louis Schipper
REO, AP

Peter Wulms
TWAV

Betekenis afkortingen:
AFR -werkgroep algemene & financiële rechtstoestand
AP - werkgroep algemeen personeelsbeleid
PA - werkgroep postactieven
REO - werkgroep reorganisaties
SOD - georganiseerd overleg sector defensie
TWAV - technische werkgroep arbo en veiligheid

 

Sitevizier

Sitevizier is de online nieuwsbrief van de VBM. U kunt zich hier aanmelden.

Deze site maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Ik begrijp het

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM

De VBM is er voor:

Defensiemedewerkers

Burgers

MILITAIREN

BURGERS

Reservisten

Postactieven & Veteranen

RESERVISTEN

PA & VETERANEN

Contact

VBM

Bezoekadres: Ametisthorst 20, Den Haag
Postadres: Postbus 93037, 2509 AA Den Haag
Tel. 070-3155111

Voor uitgebreide contactinformatie kijk hier >>>

Ga snel naar:

BBTV Sitevizier
Helpdesk Lid worden