Print deze pagina

Voortijdige bevordering commandant SOCOM

vrijdag, 25 januari 2019 14:43
Voortijdige bevordering commandant SOCOM

Tijdens de oprichtingsceremonie van SOCOM (Special Operations Command) begin december 2018 kwam in ogenschijnlijke staat de commodore Ten Haaf naar voren als generaal-majoor Ten Haaf terwijl het reorganisatieproces nog niet volledig is afgerond.

Op 14 december hebben de bonden aangegeven dat ze grote moeite hebben met de vroegtijdige bevordering van de commandant SOCOM. Voor alle duidelijkheid: dit heeft niets te maken met de kwaliteiten van de betreffende officier. De bonden hebben Defensie toen gevraagd om mogelijke effecten van deze bevordering bij het personeel van de Taskforce te onderzoeken. 

In de vergadering van 11 januari kwam naar voren dat de kwestie tot discussie heeft geleid, met namen het niet informeren van het personeel en de medezeggenschap. De medezeggenschap pakt dit punt op en de bonden wachten de uitkomst van dit overleg af.
Maar het mag duidelijk zijn dat de bevordering van de Commandant SOCOM, afgezet tegen het nog doorlopen van het reorganisatieproces nog tot de nodige discussie kan leiden. Er is mogelijk sprake van een rechtspositionele ongelijkheid ten opzichte van andere medewerkers die in dit plan betrokken zijn.

Getagged onder SOCOM    SpecialForces    bevordering   

1 Reactie

  • Reactielink Ton van Veen zondag, 27 januari 2019 10:09 Geplaatst door Ton van Veen

    Het is wel duidelijk dat er sinds ik de dienst verlaten heb in 2012 er nog steeds een vriendjespolitiek
    heerst binnen de organisatie.

    Het blijft een utopie om de juiste man op de juiste plaats te zetten.

    Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord