Print deze pagina

Uitvoeringsovereenkomst bekrachtigd

vrijdag, 02 oktober 2015 16:35
Uitvoeringsovereenkomst bekrachtigd

In een extra vergadering van het Sectoroverleg Defensie op 2 oktober hebben Defensie en een meerderheid van de centrales het uitvoeringsakkoord bekrachtigd. Zoals te verwachten viel, heeft de ACOP te kennen gegeven dat ze niet met de uitvoeringsovereenkomst konden instemmen. 


Met de bekrachtiging is de weg vrij om eind oktober de 1,25 % loonsverhoging (met terugwerkende kracht tot september) en de € 500 (bij voltijdsaanstelling) uit te betalen. Defensie heeft aangegeven dat dat gaat lukken.

Hierbij nemen reservisten een afwijkende positie in. Voor hen zal de uitbetaling van de éénmalige uitkering plaatsvinden in november. Ook het bedrag is voor hen afwijkend, en wel gebaseerd op de verhouding tussen het aantal daadwerkelijk gewerkte uren en het aantal gewerkte uren van een voltijd aangestelde over de periode van januari tot september.

Getagged onder loonakkoord    arbeidsvoorwaarden    arbeidsvoorwaardenoverleg    CAO    salaris   

2 reacties

 • Reactielink Richard Janssen zaterdag, 03 oktober 2015 02:41 Geplaatst door Richard Janssen

  Bij een vorige artikel over dit onderwerp stelde ik de vraag of de eenmalige uitkering van 500 euro ook geldt voor de mensen met FLO/UGM. Hier werd op uw site volgens mij positief op geantwoord. Maar als ik dit artikel hierboven lees lijkt het wel alsof het alleen voor de actief dienden militairen geldt die ook nog eens voltijd werken.

  Antwoord: De eenmalige uitkering geldt voor actiefdienenden en voor UGM'ers, FLO'ers en wachtgelders. De toevoeging 'bij voltijdsaanstelling' betekent dat deeltijders een lagere uitkering krijgen, evenredig aan de zogeheten deeltijdfactor, oftewel: wie 50% van de normale (vol)tijd werkt, ontvangt een uitkering van 250 euro (bruto).

  Rapporteren
 • Reactielink Dirk Schaap vrijdag, 02 oktober 2015 18:46 Geplaatst door Dirk Schaap

  https://www.abp.nl/over-abp/actueel/nieuws/cao-akkoord.aspx. Nu blijkt de loonsverhoging toch een sigaar uit eigen doos te zijn met nadelige gevolgen voor de zeer vele jeugdigen in de defensie organisatie. Minder pensioenpremie is minder pensioen opbouw dus minder pensioen.

  Antwoord: Minder premie = minder pensioen' is een onjuiste bewering. De mensen die pensioen opbouwen blijven een kostendekkende premie betalen! De 'nadelige gevolgen' zijn er alleen als aan twee voorwaarden wordt voldaan: 1. de lonen stijgen de komende 30 jaar harder dan de prijzen (is op basis van de laatste 30 jaar niet echt hard te maken) en 2. het ABP indexeert de pensioenen elk jaar met hetzelfde percentage als de loonstijging (en daarvan is ook al jaren geen sprake). Zie ook: http://bit.ly/1hBG9UR. Het ABP heeft trouwens het verhaal over de nadelige gevolgen eind augustus verregaand genuanceerd. Zie: https://www.abp.nl/over-abp/actueel/nieuws/effecten-onderhandelaarsovereenkomst.aspx. Daarin erkent het ABP dat de werkelijke gevolgen 'moeilijk te voorspellen zijn'. Het ABP had ook kunnen schrijven: 'we speculeren er maar wat op los'.

  Rapporteren
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord