Print deze pagina

Van de nullijn af. Nu verder!

vrijdag, 09 oktober 2015 13:26
Van de nullijn af. Nu verder!

Donderdagavond 8 oktober 2015 hebben het AC, de CMHF, de Minister van Defensie Hennis-Plasschaert en de CCOOP, de uitvoeringsovereenkomst getekend waarmee de beschikbare loonruimte uit de loonruimteovereenkomst 2015-2016, voor de sector Defensie wordt verdeeld. Dit formele moment markeert het einde van de jarenlange nullijn voor het defensiepersoneel.Rondom de loonruimteovereenkomst is er een heleboel gedoe.
Juridisch, publicitair en anderszins wordt de rechtsgeldigheid van de loonruimteovereenkomst aangevallen. Zeker is evenwel dat met het plaatsen van de handtekeningen onder de uitvoeringsovereenkomst de defensiemedewerkers hun salaris eenmalig en structureel zien stijgen. Naar de mening van de VBM zeer terecht.
Er liggen nog genoeg uitdagingen voor ons, alvorens er een echt volwaardige Defensie cao is. Vandaar dat het defensieakkoord ook sluit met de zin:
“Deze uitvoeringsovereenkomst geeft uitsluitend weer hoe de beschikbare loonruimte zoals benoemd in de bovensectorale loonruimteovereenkomst 2015-2016 voor de sector Defensie wordt besteed. Partijen zullen het overleg, om te komen tot een volledig arbeidsvoorwaardenakkoord, continueren. De uitwerking van de afspraken uit het eerste deelakkoord zullen daar onderdeel van uit maken.”
De loonmutaties uit de loonruimteovereenkomst zijn echter binnen. Beter binnen en op stoom verder, dan met lege handen staan.
Leden vinden nog een jaar de nullijn, terecht, onacceptabel!

Klik hier voor een kopie van de getekende overeenkomst.

Getagged onder CAO    cao 2015   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord