Print deze pagina

Defensie weigert SBK te verlengen

dinsdag, 24 november 2015 16:31
Defensie weigert SBK te verlengen

De centrales van Overheidspersoneel hebben defensie vandaag (24 november) laten weten het georganiseerd overleg stil te leggen. Tot deze stap zijn ze gekomen, omdat defensie geen duidelijkheid kon geven over een verlenging van het SBK.

In 2011 zijn defensie en de centrales een Sociaal Beleidskader (SBK) overeengekomen. Achtergrond vormde de Hillen-brief met de aangekondigde bezuiniging van 1 miljard euro op de defensiebegroting. Dit SBK heeft een looptijd tot 1 januari 2016. Naderhand is de Defensie geconfronteerd met nieuwe bezuinigingen en ombuigingen, bijvoorbeeld voortvloeiend uit de nota 'In het belang van Nederland'. Dat was voor de centrales aanleiding om Defensie zeer indringend te verzoeken om het SBK te verlengen, zodat ook medewerkers die door deze reorganisaties worden geraakt een sociaal vangnet hebben.

Defensie kon het verlengde vangnet niet bieden. De centrales vonden het belang zo groot dat zij – conform procedure – hebben aangeven op korte termijn een vergadering van het SOD willen. Tot dat moment worden de geplande reguliere werkgroepen en werkverbanden afgelast.

Getagged onder SBK 2012    SBK   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord