Print deze pagina

CAO-overleg mislukt. Hoe verder?

donderdag, 02 februari 2017 14:47
CAO-overleg mislukt. Hoe verder?

De defensiebonden hebben op 1 februari overlegd over de vraag hoe zij de komende weken de leden willen gaan informeren over het mislukken van de arbeidsvoorwaardenonderhandelingen. Over het hoe en wat zijn meerdere afspraken gemaakt. Als eerste concrete stappen hebben we inmiddels een website gelanceerd en een twitteraccount aangemaakt.

De website is te vinden via www.defensiepersoneelinactie.nl. Het gaat hier om een gezamenlijke site van de verschillende bonden, waarop al het nieuws rondom het mislukken van het arbeidsvoorwaardenoverleg zal worden samengebracht. De site wordt de komende tijd verder uitgebouwd en gevuld. U vindt daar nu reeds artikelen over verslagen van het overleg, een poster die u kunt u kunt gebruiken op uw locatie en de mogelijkheid om te reageren. Op de VBM-site vindt u een link mogelijkheid naar defensiepersoneelinactie.nl. Relevant nieuws kunt u door het adres in de adresbalk in te voeren of via de linkknop raadplegen.
Naast de website is ook een twitteraccount aangemaakt. Dat account zal gebruikt worden als ondersteuning en met name om op een snelle wijze aandacht te vestigen op actuele ontwikkelingen. Het twitteraccount heeft de naam @defpersia.
Beter dan defensie begrijpen wij de emotie die het mislukken van het overleg heeft opgeroepen. Emotie die snel kan omslaan in uitingen die bij iets langer nadenken niet op die manier verwoord zouden zijn. Wij willen daarom iedereen die wil reageren oproepen dat niet al te impulsief te doen.
De komende tijd zullen verdere bekendmakingen over het vervolgtraject volgen. De bonden hebben daarover afspraken gemaakt die op dit moment worden uitgewerkt. Om het spannend te houden vertellen wij nog niet welke, maar u kunt er zeker van zijn dat die passen in onze strijd voor een fatsoenlijk arbeidsvoorwaardenakkoord. Dat is waar het om gaat en waarvoor wij gaan.

Getagged onder arbeidsvoorwaarden    arbeidsvoorwaardenoverleg    actie    defensie in actie   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord