Print deze pagina

Mediator voor overleg arbeidsvoorwaarden?

woensdag, 28 juni 2017 15:39
Mediator voor overleg arbeidsvoorwaarden?

Binnen de Tweede Kamer bestaan grote zorgen over het defensiepersoneel en het gebrek aan vertrouwen in de defensietop. Nadat de minister er niet in is geslaagd de gevolgen van de WUL voor haar personeel te compenseren, er niet in slaagt het AOW-gat geheel te dichten (en dan ook nog eens uit arbeidsvoorwaardengeld), lukt het nu ook niet om met de bonden een arbeidsvoorwaardenakkoord te sluiten. De Kamer heeft de suggestie neergelegd om dan maar een mediator (bemiddelaar) in te schakelen om het overleg met de bonden weer op de rails te krijgen.

De minister sluit dit niet uit, zei ze tijdens het Algemeen Overleg Personeel Defensie op woensdag 28 juni. Een opvallende uitspraak, aangezien Defensie ruim een maand geleden niet mee wenste te werken aan een adviesaanvraag bij de Advies en Arbitragecommissie.

Kamerbreed zijn er grote zorgen over Defensie. Ook bij de VVD-fractie. Kamerlid A. van den Bosch: “Dat negatieve beeld van Defensie is voor de lange tijd funest, zelfs als er geld bij komt. Er moet meer gedaan worden om het beeld te verbeteren.”

Van een door de minister aangekondigde ‘trendbreuk’ merkt het personeel weinig, aldus R. Knops (CDA). “Overal waar je komt hoor je over het gebrek aan waardering, ook in stoffelijke zin. Er blijft van de bijzondere positie van de militair niets over. Waardering is er alleen in woorden en alle negatieve trends hebben zich voortgezet. Er is een Deltaplan Personeel nodig.”

Getagged onder arbeidsvoorwaarden    arbeidsvoorwaardenoverleg   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord