Print deze pagina

Reorganisatie FABK

dinsdag, 13 februari 2018 11:56
Reorganisatie FABK

Het reorganisatieplan FABK (Financieel Administratie en Beheer kantoor) heeft bijna een jaar stilgelegen door de opschorting van het overleg. Daarnaast wilde de bonden niet spreken over het plan omdat er, vlak nadat het reorganisatieplan werd uitgebracht, plotseling sprake was van een verhuizing van de FSC in Eygelshoven naar Utrecht. FSC is een onderdeel van de FABK.

Op 19 december werd tijdens het overleg na lange tijd weer over de reorganisatie van het FABK gesproken. De bonden stellen zich op het logische standpunt dat de verhuizing een onderdeel is van het reorganisatieplan. Alleen al omdat Defensie constateert dat de geografische scheiding van de twee locaties een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering in de weg staat.

Defensie neemt een formeel, maar onlogisch standpunt in dat het besluit over de verhuizing ná het reorganisatieplan is genomen en geen onderdeel is van het plan ...

Er is ook in de Tweede Kamer over de verhuizing gesproken. De minister heeft aangegeven dat er op basis van ‘maatwerk’ individueel met het betrokken personeel afspraken moeten worden gemaakt.

Het gaat dan over de rechtpositie van het betrokken personeel, werkzaam in Eygelshoven, dat mogelijk niet mee wil naar Utrecht dan wel het personeel dat wel meewil maar op basis van maatwerkafspraken wordt tewerkgesteld in Utrecht.

Actualisatie van de huidige (start)situatie
De bonden hebben eerder al geconstateerd dat de startsituatie van het reorganisatieplan niet actueel was. Inmiddels zijn ook deze functies op basis van de juiste functiewaardering bijgesteld en wordt het betrokken personeel met terugwerkende kracht bevorderd vanaf de mutatiedatum / moment van opgedragen werkzaamheden.

Besluitvorming
Uiteindelijk hebben de bonden voorwaardelijk ingestemd met het reorganisatieplan. De voorwaarde is dat er een verband wordt gelegd met de begeleidingscommissie (BCO1) en een informele BCO over het individuele maatwerk. Indien mogelijk moet dit op één dag worden gepland. Dit geeft het betrokken personeel de kans om via een heroverweging ook de individuele maatwerkafspraken in de BCO-2 in te brengen. (Los van het feit dat het individuele maatwerk een voor beroepbare beslissing is en hiertegen bezwaar openstaat.)

Getagged onder FABK    FSC    eygelshoven    Kromhoutkazerne   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord