Print deze pagina

VBM wil verlengen ‘Datum Tot en Met-functies’ bespreken

donderdag, 28 januari 2016 12:51
VBM wil verlengen ‘Datum Tot en Met-functies’ bespreken

Op 14 januari mocht de Defensie Materieel Organisatie (DMO) het spits afbijten, want de VBM accepteert het niet dat OPCO’s zonder overleg zogeheten ‘datum tot en met-functies’ (DTM-functies) verlengen. Dit zijn tijdelijke functies die nog even in de organisatie worden aangehouden voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden.


De meeste DTM functies bij DMO zouden volgens de plannen per 31-12-2015 vervallen. DMO heeft besloten een aantal langer aan te houden (2016 en langer) en voor de VBM is deze eenzijdige verlenging een brug te ver.
In de Begeleidingscommissie Personele Implementatie (BCO PI) zijn met de bonden afspraken gemaakt over de vulling van DTM-functies en de gevolgenhervan voor het personeel.
Indien Defensie eenzijdig DTM-functies verlengt, heeft dit ook gevolgen voor het personeel. De VBM, gesteund door alle andere bonden, heeft op 12 januari aangegeven dat DMO inzichtelijk moet maken hoeveel DTM-functies zijn verlengd en wat met het personeel op deze functies gebeurt. Vervolgens moet DMO deze inventarisatie met de bonden bespreken zodat die kunnen toetsen of de afspraken die gemaakt zijn in de BCO PI nog passen of niet.
De VBM weet dat het verlengen van DTM-functies niet alleen bij DMO gebeurt maar dat ook andere OPCO’s dit doen zonder de bonden hierover te informeren. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor de VBM en ook bij de andere OPCO’s zal de VBM hierop terug komen.
Getagged onder DTMfuncties    DMO    OPCO's   
Log in om reacties te plaatsen
Inloggen Registreren

LOGIN MET UW ACCOUNTGEGEVENS

Gebruikersnaam
Wachtwoord